REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius patriotiškai nusiteikusius asmenis ragina pagalvoti, ar kai kurie jų dviprasmiškai skambantys šūkiai, kuriuos galima interpretuoti kaip pasisakymą prieš etnines grupes, atitinka Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA

Taip Premjeras reaguoja į kritiką dėl jo išsakytos nuomonės apie Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) stovyklą Šalčininkų rajono Dieveniškių miestelyje.

REKLAMA

„Tai, kaip tai buvo aprašyta spaudoje, iš tikrųjų kėlė labai dviprasmiškų minčių. Ir todėl manyčiau, kad jauni žmonės, siekiantys demonstruoti savo patriotizmą ir meilę Lietuvai, turėtų labai rimtai pagalvoti, ar kai kurie jų šūkiai, skambantys labai dviprasmiškai ir kuriuos galima interpretuoti kaip pasisakymą prieš kitas tautines, etnines grupes Lietuvoje, ar jie yra tinkami, atitinka Lietuvos konstitucinę dvasią ir ar jie atitinka tą meilės ir rūpesčio Lietuvai reikalą, kurį bandoma afišuoti kaip labai gražų ir skaidrų“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas sakė apie stovyklą sprendęs pagal tai, kaip ji buvo aprašyta spaudoje.

„O jeigu spauda kuriuos nors dviprasmiškus stovykloje matytus šūkius ar pasisakymus suprato taip, kaip jinai suprato, tai yra ne tik spaudos, bet ir stovyklos organizatorių problema“, – teigė A. Kubilius.

Liepos 27–31 dienomis Dieveniškėse vykusios LTJS stovyklos šūkis buvo „Ačiū Dievui(–ams), kad gimiau BALTAS!“.

Pasak stovyklos „Mūsų šaknys – baltai“ organizatorių, vasaros stovykla jaunimui rengta ketvirtus metus iš eilės. Kaip ir pernai, šiais metais vykdytas tęstinis projektas – stovykla „Mūsų šaknys – baltai“ Dieveniškėse. Stovykla buvo skirta lietuvių ir latvių suartėjimui, baltų kultūrai pažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasipiktinimas stovykla kilo dėl galimai joje perdėto lietuvių nacionalizmo.

Uniformą vilkinčių Lietuvos pareigūnų dalyvavimas LTJS stovykloje Dieveniškėse ir dalyvių skelbiami šūkiai papiktino Premjerą A. Kubilių. Tarp dalyvių šūkių – ir grasinimas „ūkišku muilu išplauti burną“ kalbantiems slavų ir germanų kalbomis.

Premjeras buvo pareiškęs, kad atlaidžiai žiūrėti į tokius reiškinius neturime teisės, ypač po tragiškų įvykių Norvegijoje, kai kraštutinių pažiūrų Norvegijos pilietis Andersas Behringas Breivikas išžudė kelias dešimtis niekuo dėtų žmonių.

Publikuotose nuotraukose iš renginio matyti, kaip dalis pareigūnų Dieveniškėse „garbės rikiuotėje“ atiduoda pagarbą Lietuvos ir nacionalistų vėliavoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų