REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Tampos miesto (Floridos valstijoje) policija antradienį sulaikė 17-metį Jaredą Cano, kuris planavo susprogdinti savadarbį sprogstamąjį užtaisą mokyklos, iš kurios buvo pašalintas daugiau nei prieš metus, pastate, praneša CNN.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes užkirtome kelią įvykiui, kuris galėjo tapti didžiausia katastrofa Tampos miesto istorijoje“, – pareiškė šio miesto policijos vadovė Jane Castor.

REKLAMA

Gavę informacijos apie J. Cano planus policininkai atliko kratą jo namuose ir aptiko sprogstamojo užtaiso elementų ir jo surinkimo instrukcijas, o vėliau – ir mokyklos patalpų schemą. Nedelsiant buvo nutarta sulaikyti jaunąjį nusikaltėlį. Preliminariais duomenimis, surengti sprogimą mokykloje paauglys planavo kitą antradienį – pirmąją naujųjų mokslo metų dieną.

Planuojamo nusikaltimo motyvai kol kas nežinomi, tačiau, kaip skelbiama, šis teroro aktas visų pirma turėjo būti nukreiptas prieš mokyklos administraciją. Pats J. Cano, savo advokato patariamas, tyli. Oficialūs kaltinimai dėl sprogstamųjų medžiagų laikymo ir sprogimo planavimo jam bus pateikti ne anksčiau kaip rugsėjo 5 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų