REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nigerijos sukčiai bandė apgauti ir išvilioti lietuvio Karolio Žukausko pinigus, tačiau gavosi atvirkščiai - vaikinas pats juos apkvailino. Sukčiai tapo Lietuvos krepšinio sirgaliais patys to nesuprasdami.

Nigerijos sukčiai bandė apgauti ir išvilioti lietuvio Karolio Žukausko pinigus, tačiau gavosi atvirkščiai - vaikinas pats juos apkvailino. Sukčiai tapo Lietuvos krepšinio sirgaliais patys to nesuprasdami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visą nuotaikingą istoriją vaikinas aprašė savo bloge. Kova tarp sukčių ir K. Žukausko prasidėjo dėl fotoaparato, kurį  jis kartu su drauge bandė parduoti internetu. Va tada, pasak keliautojo, ir prasidėjo „linksmybės“.

REKLAMA

„Edita gauna kreiva anglų kalba surašyta laišką dėl šio Canono pirkimo. Kaina tinka, siuntimas irgi, nieko neklausinėja ir duoda adresą - į Nigeriją. Neva kanadietė, vardu Dorra, savo sūnui, kuris studijuoja Nigerijoje, nori padaryti staigmeną gimtadienio proga - nupirkti Lietuvoje internetu fotoaparatą ir nusiųsti jam. Kadangi anksčiau buvau skaitęs tokias sukčių gaudytojų svetaines kaip 419Eater, su Nigerija čia viskas buvo iškart aišku - šita šalis garsėja kaip interneto sukčių - scammer'ių - šiltnamis. Tik nustebau, kad jie jau net lietuviškuose skelbimuose neršia, matyt, su Google Translate susiranda. Į spamą laiškų su pasiūlymais pasiimti iš Nigerijos bankų milijonus dolerių įkrinta kasdien, o čia kažkas naujo - tai sugalvojau pažaisti ir pažiūrėti, kokio dydžio šitų sukčių bukumas, fantazija ir kantrybė. Užbėgant įvykiams už akių, atsakymas trumpai - neišpasakomai dideli visi trys dalykai“, - taip savo blog'e pasakojo K. Žukauskas. Kad būtų aiškiau, vaikinas viską nupasakojo dienomis, visus susirašinėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nigerijos sukčiai (nuotr. Organizatorių)Nigerijos sukčiai (nuotr. Organizatorių)

Iš pradžių minėtai Dorrai vaikinas nusiunčia fotoaparato nuotrauką. Ši nieko nelaukusi informuoja, kad atliko pavedimą ir, kad vaikinas turi sulaukti laiško iš banko apie tai. Tiesa, kaina –  305 eurai.

Tačiau jokie pinigai iš Dorros nepasiekė K. Žukausko. Galiausiai iš daugybės moters laiškų vienas išsiskyrė savo turiniu.

„Galiausiai gaunu Dorros laišką, kur iš didžiosiomis raidėmis šviečiančios antraštės ir taip viskas aišku, cituoju: PAYMENT MADE GO AND MAKE THE SHIPMENT NOW. Ir dar pačiame laiške liepia būtinai pasitikrinti JUNK folderį - ten irgi gali būti įkritęs banko patvirtino laiškas. Taip ir yra, tarp spamo žinučių randu du „banko“ laiškus - pasigėrėkite nigeriečių sugebėjimais sumaketuoti įspūdingą banko kvitą (pavadinimą jie iš realaus banko pasiskolino) laiško dizainą “, - bloge rašo K. žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas taip pat pastebėjo, kad „banko“ el.pašto adresas irgi daug pasakantis: [email protected]. Toks pat įtikinamas kaip ir [email protected].  K. Žukauskas atsako į moters laišką ir tvirtiną, kad jau ryt išsiųs siuntinį su fotoaparatu į Nigeriją.

Nigerijos sukčiai (nuotr. Organizatorių)Nigerijos sukčiai (nuotr. Organizatorių)

„Ryte parašau Dorrai, kad, neva, buvau pašte, bet Nigerija yra įtraukta į rizikingų valstybių sąrašą, todėl siuntas į ją siunčia tik gavę siuntos gavėjo nuotrauką. Pasipiktinu Lietuvos paštu ir prašau Dorra suprasti, kad tokios taisyklės pas mus. Pasipiktina ir ji, pasiūlo surasti kokią kitą siuntų tarnybą, bet atrašau, kad Lietuvos paštas valdo, ir jokių kitų čia nėra. Dorra pažada, kad atsiųs nuotrauką po darbo (aišku nesvarbu, kad tuo metu Kanadoje turėtų būti naktis...) Ir ką - kaip žadėta, vakare gaunu dvi jos nuotraukas (taip, Lietuvos paštui reikėjo visų) ir vieną jos sūnaus“, - toliau nuotaikingai bloge pasakoja K. Žukauskas.

REKLAMA

Juokingiausia tai, kad atsiųstos nuotraukos – aktorių portretai. “Dorros„ sūnus, pasirodo, filmo ,,Spiderman“ veikėjas – Jamesas Francas.  Po tokios staigmenos, Karolis toliau “mulkina" vis dar fotoaparatą norinčią įsigyti moterį. K. Žukauskas patvirtina, kad daiktą jau išsiuntė.Tiesa, laiške vaikinas pats nuskenavo, neva, Lietuvos pašto patvirtinimą.

Vaikinas kaip reikiant įsijautė: minėjo, kad taip pat su siuntiniu moteris gaus 100 eurų sūnaus gimtadienio proga. Taip pat, kad pažadėjo dovanoti tūkstantį eurų jo studijoms. Po tokio pareiškimo Karoliui laiškus pradėjo rašyti pats Dorros „sūnus“.  Galiausiai lietuvis užsiminė, kad Lietuvoje prasidės Europos krepšinio čempionatas ir, kad vyksta loterija, kurioje gali dalyvauti visi norintys. Sąlyga – reikia padaryti nuotraukas su juodaodžiais, kurie palaikytų krepšinio rinktinę. Vaikinas užtikrino, kad akcijos metu galima laimėti nuo 1100 iki 1700 eurų.

REKLAMA

James Franco (nuotr. organizatorių) (nuotr. Organizatorių)James Franco (nuotr. Organizatorių)

Tuo Nigerijos sukčiai labai susidomėjo. Jie noriai siuntė nuotraukas su tokiais užrašais : „Net ir Afrikoje visi nugalės“  arba ,,Net Nigerijos lochučiai palaiko Lietuvos krepšinio rinktinę“.

Gavęs tokias fotografijas, lietuvis galiausiai informavo Dorrą, kad pinigų pervesti nepavyko, nes ,,Western Union“kompanijos nariai pateiktoje gavėjo nuotraukoje atpažino žymų aktorių J. Franco .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų