REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad JAV skolinimosi reitingas buvo sumažintas dėl politinės aklavietės Vašingtone, ir pažadėjo pateikti kelias rekomendacijas, kaip sumažinti biudžeto deficitą.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama susilaikė nuo griežtos kritikos reitingų agentūros „Standard & Poor's“ adresu dėl JAV skolinimosi reitingo sumažinimo nuo AAA iki AA+.

REKLAMA

„Rinkos augs ir kris, bet tai Jungtinės Amerikos Valstijos. Nesvarbu, ką gali pareikšti kuri nors agentūra, mes visada buvome ir būsime šalis su trigubu A reitingu“, - sakė B. Obama.

Kalbėdamas Baltuosiuose rūmuose prezidentas išsakė viltį, kad skolinimosi reitingo sumažinimas padės įstatymų leidėjams suvokti deficito sumažinimo svarbą ir skubumą. Jis taip pat pažymėjo netikįs, kad deficitą sumažinti galima vien tik mažinant išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinis Kongreso komitetas, sudarytas iš dviejų partijų atstovų, kuris turi būti suformuotas pagal praėjusią savaitę priimtą įstatymą, iki lapkričio pabaigos privalo pateikti rekomendacijas, kaip sutaupyti 1,5 trilijono dolerių per dešimt metų.

B. Obama sakė pateiksiąs savo rekomendacijas šiai problemai išspręsti ir vėl pabrėžė būtinybę didinti mokesčius turtingiems amerikiečiams ir įtraukti nedideles pataisas į brangiai kainuojančias socialines programas.

JAV prezidentas taip pat pareiškė, kad JAV problemos „neišvengiamai išsprendžiamos“, tačiau politinė aklavietė daro kompromisą sunkiai pasiekiamu ir stiprina ekonominį neapibrėžtumą.

Penki pagrindiniai kaltininkai dėl galimos antros krizės

W. Buffetas: JAV reitingas vis dar yra AAA

JAV bankrotas „numautų kelnes“ ir Lietuvai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų