REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugpjūčio 1-8 dienomis pajūrio kaime Karklėje į vaikų stovyklą „Profesijų pasaulyje“ sugūžėjo 22 vaikai iš Visų šventųjų šeimos paramos centro. Atrasti savo pašaukimą ir sužinoti įvairių profesijų ypatumus, išmokti etiketo subtilybių bei maudytis jūroje – tai tik dalis veiklų, kuriomis stovykloje užsiėmė vaikai iš vadinamosios rizikos grupės. Dalį pinigų šiai stovyklai paaukojo ir gyventojai, dalyvavę žiniasklaidos holdingo „Baltic Media Alliance“ ir organizacijos Caritas organizuotoje akcijoje „Padovanokime vaikams vasarą“.

REKLAMA
REKLAMA

Stovykloje vaikai buvo supažindinti su įvairiomis profesijomis: sportininko, kulinaro, padavėjo, iliuzionisto, žurnalisto, karininko, keliautojo. O kartu atvykę savanoriai mielai pasakojo apie šių profesijų subtilybes, mokė atlikti nesunkius darbelius. Vaikai iš nepasiturinčių šeimų taip pat keliavo į Klaipėdą, kur susipažino su žymiausiais miesto paminklais. Persikėlę keltu į Kuršių neriją Juodkrantėje vaikai aplankė Raganų kalną, Tomo Mano namą, o Nidoje apžiūrėjo restauruotą smėlio laikrodį.

REKLAMA

Pasak socialinės darbuotojos Linos Jurkaitės, jei tokių stovyklų nebūtų, vaikai visą vasarą praleistų gatvėje. „Yra berniukų, kurie turi priklausomybę nuo kompiuterio, tai jie sėdėtų prie jo ir nebendrautų vieni su kitais. O kai jie būna gatvėje, atsiranda draugai, kurie juos skatina vartoti alkoholį ar rūkyti“, – teigia L. Jurkaitė.

Tai, kad stovykloje išmoktos pamokos pasitarnaus ir ateityje, tikina ir patys vaikai. „Stovykla yra reikalinga, nes joje išmokoma visokiausių darbelių. Po to mokykloje smarkiai pagerėja rezultatai. Pasiūlyčiau visiems vaikams mano amžiaus ir mažesniems lankyti mūsų dienos centrą, nes jame tikrai galima susirasti daug gerų draugų“, – įspūdžiais dalinasi Loreta.

REKLAMA
REKLAMA

„BMA Lietuva“ generalinės direktorės Jolantos Butkevičienės teigimu, akcija pavyko puikiai. Vaikai ne tik gavo galimybę pirmą kartą išvysti jūrą, bet ir išmoko labai naudingų dalykų. „Vasaros pradžioje iškėlėme klausimą – ką vaikai iš nepasiturinčių ar rizikos grupės šeimų veikia vasarą? Dienas leidžia gatvėje, susiranda neigiamą įtaką jiems darančių draugų, arba sėdi prie kompiuterio. Džiaugiamės, kad gyventojai išgirdo mūsų raginimą padovanoti vaikams vasarą. Jų dėka šie vaikai pamatė ir gražiąją gyvenimo pusę“, – džiaugiasi J. Butkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Profesijų pasaulyje“ – tai jau antroji stovykla, kurią Visų šventųjų šeimos paramos centrui padėjo suorganizuoti „BMA Lietuva“. Visą liepos mėnesį gyventojai siuntė trumpąsias žinutes ir aukojo 2 arba 5 litus. Taip pat stovyklą galima buvo paremti pervedant pinigus tiesiai į Caritas banko sąskaitą, arba atnešant į Visų šventųjų šeimos paramos centrą Vilniuje.

Pinigus Visų šventųjų šeimos paramos centro stovykloms galima aukoti iki vasaros pabaigos. Paaukoti 2 arba 5 litus galima siunčiant SMS žinutę numeriu 1394 su tekstu „VAIKAMS2“ arba „VAIKAMS5“. Norintys ir galintys pasidalinti didesnėmis sumomis kviečiami savo paramą pervesti į Caritas banko sąskaitą Nr. LT027044060003972406.

Daugiau informacijos apie akciją galima rasti BMA socialinių iniciatyvų interneto portale dalinkisgerumu.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų