REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Afganistano Goro provincijoje veikianti Lietuvos vadovaujama Policijos operacinė mokymo ir sąveikos grupė (POMSG) įvertinta kaip pavyzdinė kuriant naujas grupes Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms mokyti. Taip NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) Afganistane atstovai apibendrino POMSG veiklos vertinimo rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

ISAF vertintojai, koordinuojantys visų Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų mokymo grupių veiklą, nuo šių metų gegužės iki rugpjūčio pradžios operacijos vietoje vertino Lietuvos vadovaujamos POMSG organizuojamų kursų procesą, metodiką, instruktorių darbą, naudojamas technines mokymo priemones, buities ir gyvenimo sąlygas ir kitus veiklos kriterijus.

REKLAMA

Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupėje veikianti jungtinė Lietuvos kariuomenės ir JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos Policijos operacinė mokymo ir sąveikos grupė savo veiklą Goro provincijoje pradėjo 2010 metų lapkritį. Šiuo metu Gore tarnauja jau antroji POMSG pamaina, kuriai vadovauja pulkininkas leitenantas Saulius Gurauskas.

Grupėje tarnaujantys Lietuvos ir JAV kariai ir Lietuvos Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai sudarė bazinio policijos patrulio rengimo programą, apmokė apie 100 ir šiuo metu moko dar apie 50 Afganistano nacionalinės policijos pareigūnų, parengė Afganistano nacionalinės policijos paramedikų grupę, atlieka Goro provincijos policijos padalinių vertinimą, nuolat padeda ir konsultuoja Goro policijos pareigūnus kasdienės veiklos klausimais, tarpininkauja plėtojant projektus logistikos ir personalo plėtotės srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų