• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį, liepos 27 d., vienam vakarui į Vilnių atvyko jau kurį laiką laukiama naujiena „premium“ automobilių segmente – „Audi Q3“. Tarp pristatyme dalyvavusių svečių – šios markės gerbėjai, klientai ir spaudos atstovai. Skoningą, ir pridera tokioms progoms manieringai iškilmingą renginį vedė Algis Ramanauskas, o atlikėjos Jazzu dainavimas suteikė vakarui savitą atmosferą.

REKLAMA
REKLAMA

„Audi Q3“ papildys šio gamintojo SUV modelių gamą, kurioje jau yra Q7 ir Q5. Kaip teigia gamintojo atstovai, Q3 įkūnija kompaktišką, sportišką ir dinamišką padidinto pravažumo modelį, kuris idealiai tinka aktyviam, moderniam miestietiškam gyvenimo stiliui.

REKLAMA

Sukurtas griežtai laikantis dabartinės „Audi“ dizaino filosofijos Q3 savo išorės dizainu beveik nesiskiria nuo didžiųjų gamintojo universalų ir kaip du vandens lašai panašus į didesnįjį Q5. Gamintojo teigimu, tai yra nepriklausomas produktas, sukurtas be didesnio „Volkswagen“ kišimosi, taip pat akcentuojama tai, modelis atitinka griežčiausius saugumo reikalavimus.

Kalbant skaičiais reikia pasakyti, kad automobilis ne itin lengvas ir sveria maždaug 1500 kilogramų, tačiau turi tokio tipo kėbului tikrai neprastą oro pasipriešinimo koeficientą – 0,32. Bagažinės tūris siekia 460 l, o nulenkus sėdynes bagažo skyriaus talpa padidėja iki 1365 l. Q3 bus montuojami trys keturių cilindrų varikliai – vienas turbodyzelinis ir du benzininiai. Maksimali jų išvystoma galia apima diapazoną nuo 140 AG iki 211 AG. Visuose varikliuose bus montuojama energijos rekuperavimo ir „start-stop“ sistemos. Kaip teigia gamintojas, Q3 versija su 2,0 l darbo tūrio TDI šimtui kilometrų kelio sunaudos 5,2 l degalų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir dera „premium“ segmento atstovui viduje bus gausu įrangos, tokios kaip navigacijos sistema, „Bose“ garso komplektas. Ateityje numatyta pasiūlyti ir „Bluetooth“ jungiamumą mobiliesiems telefonams, kuri siekiant visiems automobilio keleiviams suteikti interneto ryšį bus „suporuota“ su „Wlan hotspot“ įranga.

Lietuvos rinkoje pirmieji automobiliai turėtų pasirodyti spalio mėnesį. Bazinės komplektacijos modelio kaina Vokietijoje bus 29.900 eurų (maždaug 103 tūkst. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų