REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp šiurpių žudynių Norvegijos Utojos saloje aukų yra ir Norvegijos princesės Mette-Marit netikras brolis. Laikraštis „Dagbladet“ savo svetainėje pirmadienį rašo, kad 51 metų policininkas Trondas Bernstenas buvo nušautas, kai mėgino apsaugoti savo dešimtmetį sūnų. T. Bernsteno tėvas buvo vedęs Mette-Marit motiną.

REKLAMA
REKLAMA

Žudikas per apklausą policijoje prisipažino norėjęs nužudyti buvusią Norvegijos ministrę pirmininkę Gro Harlem Brundtland, kuri laikoma šalies socialdemokratų simboliu. Buvusi premjerė penktadienį jaunimo sąskrydyje saloje pasakė kalbą. Tačiau kai Utojoje pasirodė žudikas, ji jau buvo išvykusi, rašo laikraštis „Aftenposten“.

REKLAMA

G. H. Brundtland nuo 1981 iki 1996 metų tris kadencijas vadovavo Norvegijos vyriausybei.

Norvegijos žudynių vykdytojas nori atviro teismo posėdžio

Norvegijoje dėl savo įvykdytų žiaurių žudynių prisipažinęs Andersas Behringas Breivikas pirmadienį stos prieš teismą. 32 metų A. Behringas Breivikas dalyvaus Oslo centriniuose teimo rūmuose vyksiančiame posėdyje, kuris prasidės apie 13 val. vietos (Lietuvoje 14 val.) laiku, greičiausiai laikantis labai griežtų saugumo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad įtariamasis, planuotų žudynių ir sprogdinimo vykdytojas, per savo advokatą teisėtvarkos pareigūnams perdavė reikalavimą, kad teismo posėdis būtų atviras. Įtariamasis, manoma, nori atskleisti savo šokiruojančio poelgio motyvus.

Penktadienį sostinėje įvykdyto sprogdinimo ir šaudymo netoli Oslo esančioje saloje autorius, per kurio išpuolius dar beveik 100 žmonių buvo nužudyti, kvotėjams sakė veikęs vienas, sekmadienį informavo policija.

Jeigu įtariamojo kaltė būtų įrodyta ir būtų skirta tokia bausmė, už kiekvieną žuvusįjį kaltininkas praleistų už grotų mažiau nei 82 dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija paskelbė, kad per šias atakas buvo nužudyti 97 žmonės: 30 – sprogus automobiliui sostinės, centre, o dar 67 – per šaudynes Utojoje.

Andersas Behringas Breivikas (nuotr. Elta)Andersas Behringas Breivikas (nuotr. Elta)

Andersas Behringas Breivikas (nuotr. asm. archyvo)Andersas Behringas Breivikas (nuotr. asm. archyvo)

Utojos sala Norvegijoje (nuotr. SCANPIX)Utojos sala Norvegijoje (nuotr. SCANPIX)

Jaunimo stovykla Utojos saloje (nuotr. SCANPIX)Jaunimo stovykla Utojos saloje (nuotr. SCANPIX)

Sprogimas Norvegijos sostinėje Osle (nuotr. SCANPIX)Sprogimas Norvegijos sostinėje Osle (nuotr. SCANPIX)

Sprogimas Norvegijos sostinėje Osle (nuotr. SCANPIX)Sprogimas Norvegijos sostinėje Osle (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų