REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga (ES) pasirengusi padėti Baltarusijai spręsti ekonomikos problemas, jeigu šalyje bus paleisti kalinami opozicijos aktyvistai ir bus įgyvendintos demokratinės reformos. Tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis, pažymėdamas, jog ES „pasirengusi dosniai atsakyti į Baltarusijos poreikius, atsiradusius dėl „Lukanomikos“ žlugimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltarusija turi įvertinti tą faktą, kad mes jos nepašalinome iš Rytų partnerystės, matydami visa tai, kas joje darėsi po gruodžio 19–osios“, – sakė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas, praneša „Laisvės“ radijo baltarusių tarnyba.

REKLAMA

R. Sikorskis pažymėjo, kad vargu ar Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka bus pakviestas į artimiausią Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, turintį įvykti rugsėjo pabaigoje Varšuvoje. Bet, pasak ministro, kiti Baltarusijos atstovai galės jame dalyvauti.

* * *

Kaip ir tikėtasi, Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka atleido Piotrą Prokopovičių iš šalies Nacionalinio banko valdybos pirmininko pareigų.

P. Prokopovičiui neseniai buvo atlikta sunki širdies operacija. Artimiausiais mėnesiais jo laukia medicininės reabilitacijos kursas.

Dar birželį A. Lukašenka paskyrė Jurijų Alymovą laikinuoju Nacionalinio banko valdybos pirmininku. Iki tol J. Alymovas dirbo Nacionalinio banko valdybos pirmininko pirmuoju pavaduotoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų