• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viktorija kelis mėnesius gyveno nekurortiniame Ispanijos mieste Mursijoje ir su malonumu pasakoja apie tai, kaip jai sekėsi gyventi keturių miegamųjų būste bei sutarti su nuolat rėkiančiais ispanais.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl nusprendėte keliauti pigiai?

Pirmas motyvas – sutaupyti. Tiesiog jau tada žinojau, kas yra makalius.lt, todėl nekilo klausimų, jog keliausiu tik pigiai.

REKLAMA

Kur keliavote? Kiek sumokėjote už bilietą ir išleidote svečioje šalyje?

Nukeliavau į Mursiją (miestas pietryčių Ispanijoje, Mursijos regione). Už bilietus sumokėjome 204 eurus, tačiau čia jau įskaičiuotas visos kelionės bagažo mokestis – 80 eurų. Būsto nuoma Ispanijoje, Mursijoje – už erdvų keturių miegamųjų būstą su terasa ir visais reikalingais baldais bei buitine technika, mokėjome po 700 eurų per mėnesį, beje, namui priklausė baseinas. Maistui išleisdavome vidutiniškai po 250 eurų. Manau, tai gan pigi kelionė į Ispaniją, nes pamatėme ir patyrėme išties labai labai daug.

REKLAMA
REKLAMA

Nevaikščiojome turistų išmintais takais, stengėmės viską susirasti pačios. Su drauge atvykome net neturėdamos nakvynės, mus priglaudė vietiniai. Po poros dienų jau nuomojomės keturių miegamųjų apartamentus. Nuo gyvenamosios vietos iki centro buvo vos 10 minučių pėsčiomis.

Trumpai apie maršrutą

Skridome iš Kauno: Kaunas – Milanas – Alikantė – autobusu iki Mursiją; autobusu iš Mursijos iki Alikantės  – skrydis į Kauną.

Būtina aplankyti ir patirti

Savaitės interviu: Mursija – nesumeluota Ispanija nekurortiniame mieste (nuotr. Gamintojo)Mursija – nesumeluota Ispanija nekurortiniame mieste (nuotr. Gamintojo)

Apie Mursiją galima pasakoti labai ilgai, bet pagrindiniai dalykai, kuriuos būtina padaryti:

 

Išeiti pavakaroti su ispanais. Mursijos miesto gyventojai yra etniniai, ne Madrido ispanai, jie rėkia kalbėdami ir moka išties šauniai linksmintis neprisigerdami. Su jais pabendrauti, pajausti jų kultūrą yra išties malonu ir įdomu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtina išvykti į kalnus. Gamta čia išties kerinti ir nepasivaikščioti kalnų takeliais būtų tiesiog nusikaltimas. Beje, maršrutai čia labai įvairių lygių, tad galite tikrai nepergyventi, kad nepajėgsite keliauti.

 

Savaitės interviu: Mursija – nesumeluota Ispanija nekurortiniame mieste (nuotr. Gamintojo)Savaitės interviu: Mursija – nesumeluota Ispanija nekurortiniame mieste (nuotr. Gamintojo)

 

Mursijos senamiestis – siauros gatvelės, architektūros paveldas, beje, jį pėsčiomis galima pereiti per pusvalandį.

Tiesiog būtina pamatyti La Manga – žemės ruožas Costa Calida pakrantėje, kuris atskiria Viduržemio jūrą ir didžiausią Europoje druskos ežerą, kuris dar vadinamas Mar Menor (Mažąja jūra). Mažosiose mariose vandens temperatūra nenukrenta žemiau +18.

REKLAMA

Apsilankykite įvairiuose paplūdimiuose, iki kurių iš Mursijos veža net keli autobusai. Kelionė truks vos valandą, o pamatysite išties labai skirtingų ir gražių paplūdimių.

Pigios kelionės privalumai ir trūkumai?

Privalumai? Pagrindinis privalumas – punktualumas. Kartą tarp skrydžių buvo tik 45 minučių laikas, per kurį turėjau spėti persėsti į kitą lėktuvą. Turiu pastebėti, kad be jokio streso viską spėjau, nes Ryanair dirba tikrai kompetentingi darbuotojai ir viskas vyksta sklandžiai ir laiku. Pagrindiniai trūkumai – nepatogios kėdės, jei nespėjai susidėti daiktų, laikysi juos po sėdyne. Salone siaura, daug žmonių. Kelionės metu jautiesi kaip autobuse. Bet pigūs skrydžiai taupo mūsų pinigus, tad tikrai jų neatsisakysiu.

REKLAMA

Kokie artimiausi kelionių planai ir ko palinkėtumėt skaitytojams?

Kol kas neplanuoju atostogauti, tačiau labi norėtųsi vėl sugrįžti į Ispaniją, nes ten saulė, vanduo ir visiškai kitas suvokimas apie gyvenimą. Man labai patiko jų kultūra ir požiūris, tad tikrai norėčiau dar ne kartą ten apsilankyti. Skaitytojams palinkėčiau atrasti daug daug naujų kraštų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų