REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo patirties šią vasarą įgyti pavyks ne visiems norintiems jaunuoliams. Darbdaviai stebisi klaidų gyvenimo aprašymuose gausa.

REKLAMA
REKLAMA

Jie sako, esą net trūkstant darbuotojų, tokių priimti negalintys, praneša LTV „Šiandien“.

REKLAMA

Atostogų sulaukę moksleiviai ir studentai siekia įgyti patirties, uždirbti pinigų ar tiesiog turiningai praleisti

vasarą – ieškosi darbų. Darbdaviai sako, jog galinčių dirbti trūksta, o vasaromis į vieną vietą pretenduoja apie keturis penkis jaunuolius.

„Darbo ieškojau tikrai neilgai, man tikrai juokingi tie žmonės, kurie sako, kad nėra darbo. Tiesiog kas ieško, tas randa“, – tvirtino LTV Naujienų tarnybos kalbintas jaunuolis.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad po pirmo kurso ims kažkas pagal specialybę. Čia pirmas darbas, tai svarbiausia, mano galva, patirtis“, – teigė kalbinta mergina.

Tačiau darbdaviai sako net pusę iš atsiųstų gyvenimo aprašymų atmetantys iš karto.

„Atmetame, jeigu CV yra klaidų arba CV yra toks pakankamai neraiškiai, neaiškiai, minčių šuoliais išdėstytas. Didelės reikšmės turi ir nuotraukos – jei įdeda su cigaretėm, iš vakarėlių, arba dažniausiai pasitaiko merginos, apsinuoginusios pajūryje. Tai į tokius CV žiūrim nelabai rimtai“, – sako restoranų grupės klientų aptarnavimo vadovė Ingrida Kadelskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak įdarbinimo tinklalapių atstovų, pildydami savo gyvenimo aprašymus internete, jaunuoliai dažnai pamiršta lietuviškus ženklus, gramatiką, nurodo nerimtai skambančius elektroninio pašto adresus.

„Mes tai pasijuokiam iš jų, bet šiaip nejuokinga, nes darbdavys elementariai atmeta tokį. Gal ir darbdavys pasijuokia, gal kolegom parodo, bet darbo greičiausiai nesusirasi“, – mano darbo paieškos portalo rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė.

Vilniaus darbo biržos duomenimis, keturiems iš penkių darbo biržoje užsiregistravusių jaunuolių darbą surasti pavyko, o nesėkmių priežastis gali būti rimtesnė.

REKLAMA

„Didžiausia kliūtis jauniems žmonėms įsidarbinti yra darbinės patirties stoka, nes darbdaviai yra labiau linkę priimti asmenis, jau turinčius darbinės patirties. Studijų metu įgyta profesinė patirtis nėra pakankama“, – teigia Vilniaus darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjo pavaduotoja Donata Šlekytė.

Remiantis Lietuvos darbo biržos duomenimis, liepos mėnesį pasitiko apie 29 tūkstančiai jaunų bedarbių.

Ugnė Galadauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų