REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės sprendimą skirti 30 proc. mažesnį negu žadėta finansavimą rezidentūros studijoms Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Olekas vadina Vyriausybės spjūviu į rezidentų lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Dar Seimo pavasario sesijos metu parlamentaras ne kartą kėlė klausimą dėl doktorantūros ir rezidentūros studijų finansavimo, baimindamasis, kad dalis rezidentų nebegalės tęsti studijų ir įgyti specialybės Lietuvoje. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius didelės bėdos neįžvelgė.

REKLAMA

„Ministras žadėdavo, kad problema dėl rezidentūros studijų finansavimo bus išspręsta, tačiau pažado neištesėjo. Dėl to nukentės trečdalis šešerius metus medicinos mokslų studijavusių jaunų Lietuvos žmonių. Pagal Švietimo ir mokslo ministerijos parengtą ir Ministrų kabineto trečiadienį patvirtintą nutarimą, į valstybės finansuojamas vietas numatoma priimti 274 medicinos, 18 odontologijos ir 10 veterinarinės medicinos rezidentų. Toks finansavimas neatitinka mūsų jaunų žmonių lūkesčių, nes iš viso mediciną baigė net 390, odontologiją - 26, o veterinariją - 15 jaunų žmonių. Tiems, kurie pasiliko savo šalyje, mokėsi ir tikėjosi įgyti specialybę rezidentūroje, dabar teks už tai mokėti nemažus pinigus arba atsisakyti savo ateities planų. Mūsų rezidentai bus priversti išvykti į užsienį ir greičiausiai ten liks dirbti“, - sako LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas J. Olekas.

Jo nuomone, tokia politika veja būsimus medikus iš Lietuvos.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų