REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno mieste ir rajone šiemet birželį užregistruoti 2595 bedarbiai, tai yra 8,6 proc. daugiau nei gegužę. Didžioji dalis, apie 90 proc., bedarbių užregistruota mieste. Nuo birželio 15 d. pastebimas darbo biržoje besiregistruojančių absolventų skaičiaus didėjimas. Gegužę užregistruoti 88, o birželį– 252 absolventai.

REKLAMA
REKLAMA

Per birželį Kauno teritorinėje darbo biržoje nedarbo lygis, palyginti su praėjusio mėnesio duomenimis, nepakito ir siekė 10,5 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Palyginti su kitomis šalies teritorijomis, Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje registruoto nedarbo rodikliai pirmąjį vasaros mėnesį tebebuvo vieni mažiausių– registruota apie 41,89 tūkst. bedarbių.

REKLAMA

Biržos duomenų bazėje per mėnesį Kauno mieste ir rajone buvo skelbiamos 2029 laisvos darbo vietos. Šis rodiklis, palyginti su gegužės duomenimis, nepakito. Daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė produkto vadybininkai, apskaitininkai, administratoriai, transporto vadybininkai, inžinieriai, programuotojai, maisto produktų ir gėrimų technologai.

Kvalifikuotiems darbininkams siūlytos pardavėjo-konsultanto, vairuotojo, virėjo, kepėjo, konditerio, siuvėjo, statybininko, apsaugos darbuotojo laisvos darbo vietos. Neturintys kvalifikacijos asmenys galėjo įsidarbinti valytojais, sandėlio darbininkais, pakuotojais, krovikais.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo biržos duomenimis, birželį Kauno mieste ir rajone įdarbinta 2460 ieškančių darbo asmenų. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 224 asmenys, t. y. apie 22 proc. daugiau nei praėjusį mėnesį. Daugiausia– 213 darbo biržos klientų nusiųsta į remiamojo įdarbinimo priemones, o 678 – pradėjo darbinę veiklą, įsigiję verslo liudijimus.

Kauno teritorinės darbo biržos Jonavos skyrius birželį registravo 412 bedarbių, nedarbo lygis sumažėjo apie 0,2 proc., iki 12,0 proc. Įdarbinta 317 asmenų, įregistruotos 242 laisvos darbo vietos. Birželį skyrius 137 asmenis įtraukė į aktyvias darbo rinkos politikos priemones, o savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 138 darbo biržoje registruoti darbo ieškantys asmenys. Daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė pardavėjai, vadybininkai ir darbininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėdainių skyriuje nedarbo lygis, palyginti su praėjusiu mėnesiu, sumažėjo apie 0,2 proc. ir siekė 8,5 proc.– tai mažiausias nedarbo lygis Kauno apskrityje. Pirmąjį vasaros mėnesį šiame skyriuje registruota 417 darbo neturinčių asmenų. Įregistruotos 273 laisvos darbo vietos, įdarbinti 373 asmenys. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 53 asmenys, o 103– pradėjo darbinę veiklą pagal verslo liudijimą. Daugiausiai darbo pasiūlymų šiuo laikotarpiu sulaukė darbininkai, daržovių augintojai, medelyno daigyno darbuotojai, miško darbininkai.

REKLAMA

Raseinių skyriuje birželį įregistruoti 268 bedarbiai, o nedarbo lygis, sumažėjęs apie 0,1 proc., siekė 10,9 proc. darbingo amžiaus gyventojų. Per mėnesį įregistruota 151 laisva darbo vieta, o įdarbinti 223 asmenys. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 75 asmenys, savarankiškai dirbti pagal verslo liudijimą pradėjo 19 darbo biržos klientų. Daugiausiai darbo pasiūlymų gauta nekvalifikuotiems darbininkams ir pardavėjams-kasininkams.

Kaišiadorių skyriuje situacija, palyginti su geguže, taip pat gerėjo–nedarbo lygis sumažėjo apie 0,5 proc. ir siekė 13,3 proc. darbingo amžiaus gyventojų, duomenų bazėje įregistruotos 87 laisvos darbo vietos. Šiuo laikotarpiu įdarbinti 183 asmenys. Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 120 asmenų. Paklausiausi darbo rinkoje buvo nekvalifikuoti darbininkai ir apdailininkai.

Prienų skyriaus aptarnaujamoje teritorijoje per mėnesį įregistruoti 164 bedarbiai– nedarbo lygis sumažėjo apie 0,1 proc. ir siekė 10,4 proc., įregistruotos 126 laisvos darbo vietos. Prienų rajone birželį įdarbinti 139 asmenys. Aktyviose darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 63 asmenys, o daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė pardavėjai ir darbininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų