REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ša­lies te­le­vi­zi­jos pra­dė­jo ro­dy­ti rek­la­mą, ku­rio­je 139 me­tų su­lau­kęs se­nu­kas džiau­gia­si, kad Lie­tu­va 2012 me­tų spa­lį pa­ga­liau įžengs į skait­me­ni­nės te­le­vi­zi­jos am­žių. Rek­la­ma gra­ži, ta­čiau žiū­ro­vams pa­tei­kia­mi du skir­tin­gi teks­tai: „Lie­tu­va at­si­svei­kins su ana­lo­gi­ne ant­že­mi­ne te­le­vi­zi­ja“ ir „Lie­tu­va at­si­svei­kins su ana­lo­gi­ne te­le­vi­zi­ja“.

REKLAMA
REKLAMA

Vos vie­nas žo­dis, ta­čiau tu­ri­nys vi­sai ki­tas. Skel­biant, kad Lie­tu­va at­si­svei­kins su ana­lo­gi­ne te­le­vi­zi­ja, pa­sa­ko­ma, kad at­si­svei­ki­na­ma ir su ka­be­li­ne TV, o tai jau me­las. Ka­be­li­nė te­le­vi­zi­ja žiū­ro­vams pa­slau­gas teiks ir po 2012-ųjų. Dėl ap­ga­vys­tės Lie­tu­vos ka­be­li­nių te­le­vi­zi­jų aso­cia­ci­ja jau krei­pė­si į Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­ją.

REKLAMA

At­sis­vei­ki­na­ma su ana­lo­gi­ne ant­že­mi­ne te­le­vi­zi­ja

Į sa­vait­raš­tį „Šiau­liai plius“ ėmė skam­bin­ti šiau­lie­čiai. Jie tei­rau­ja­si, ar nuo 2012-ųjų spa­lio ma­tys ka­be­li­nę te­le­vi­zi­ją. Toks klau­si­mas šiau­lie­čiams ki­lo, nes per te­le­vi­zi­ją jie ma­tė rek­la­mą, ku­rio­je ži­la­barz­dis vy­ras aiš­ki­na, kad Lie­tu­va at­si­svei­kins su ana­lo­gi­ne te­le­vi­zi­ja.

REKLAMA
REKLAMA

Ana­lo­gi­nė te­le­vi­zi­ja – tech­no­lo­gi­jos rū­šis. Jei skel­bia­ma, kad at­si­sa­ko­ma ana­lo­gi­nės te­le­vi­zi­jos, tai reiš­kia, kad Lie­tu­vo­je liks tik skait­me­ni­nė te­le­vi­zi­ja ir jo­kios ki­tos. Iš tik­rų­jų Lie­tu­va at­si­svei­ki­na su ana­lo­gi­ne ant­že­mi­ne te­le­vi­zi­ja – ta, ku­rią žmo­nės ma­to nau­do­da­mie­si ant sto­gų iš­kel­to­mis an­te­no­mis.

Ka­be­li­nės te­le­vi­zi­jos tei­kė­jai ret­rans­liuo­ja ir ana­lo­gi­nes, ir skait­me­ni­nes TV pro­gra­mas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dau­ge­lis žmo­nių vis dar tu­ri se­nes­nius ki­nes­ko­pi­nius te­le­vi­zo­rius. 2012 me­tais at­jun­gus ana­lo­gi­nę ant­že­mi­nę te­le­vi­zi­ją, ka­be­li­nės TV žiū­ro­vai ir to­liau ga­lės nau­do­ti se­nes­nio ti­po te­le­vi­zo­rius, jiems ne­rei­kės įsi­gy­ti skait­me­ni­nių prie­dė­lių ar­ba nau­jo te­le­vi­zo­riaus. Ne­tu­rin­tie­ji jų skait­me­ni­nės ar ka­be­li­nės te­le­vi­zi­jos pro­gra­mas ga­lės ma­ty­ti, jei jų te­le­vi­zo­rius tu­rės įmon­tuo­tą prie­dė­lį, ar­ba jiems teks įsi­gy­ti išo­ri­nį prie­dė­lį.

REKLAMA

Iš­tai­sy­ti klai­dą pra­šys Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos

Klai­di­nan­čią rek­la­mą, ku­rio­je skel­bia­ma, kad Lie­tu­vo­je liks tik skait­me­ni­nė te­le­vi­zi­ja, už­fik­sa­vo ant­sto­liai. Lie­tu­vos ka­be­li­nių te­le­vi­zi­jų aso­cia­ci­ja krei­pė­si į Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­ją, ku­ri yra rek­la­mi­nio kli­po už­sa­ko­vė. Bus pra­šo­ma, kad vaiz­do kli­pas bū­tų ne­del­siant iš­tai­sy­tas  – kad ja­me at­si­ras­tų žo­dis „ant­že­mi­nė“ te­le­vi­zi­ja, ne tik kai kal­ba­ma apie ana­lo­gi­nę, bet ir apie skait­me­ni­nę TV.

REKLAMA

Juo­zas Ju­re­lio­nis, Lie­tu­vos ka­be­li­nių te­le­vi­zi­jų aso­cia­ci­jos di­rek­to­rius, sa­vait­raš­čiui „Šiau­liai plius“ tei­gė ma­nan­tis, kad klai­din­ga rek­la­ma at­si­ra­do dėl kvai­lu­mo. Trum­pi­nant rek­la­mą, kad jos trans­lia­ci­ja kai­nuo­tų ma­žiau, ma­tyt, bu­vo iš­mes­tas žo­dis. Dėl to žo­džio ir ki­lo su­maiš­tis.

„Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­ja tu­rė­tų įpa­rei­go­ti rek­la­mos kū­rė­jus ne­del­siant iš­tai­sy­ti klai­dą“, – tei­gė J. Ju­re­lio­nis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klai­da – ty­čia ar iš kvai­lu­mo?

Ky­la klau­si­mas – gal vis dėl­to klai­da pa­da­ry­ta ty­čia? Ko­dėl skait­me­ni­nės te­le­vi­zi­jos rek­la­muo­to­jai pa­tei­kia du skir­tin­gus teks­tus? Gal sie­kia­ma ša­lies ka­be­li­nes te­le­vi­zi­jas iš­mes­ti iš rin­kos?

Suk­lai­din­ti ša­lies gy­ven­to­jai puls pirk­ti bran­gius te­le­vi­zo­rius, skait­me­ni­nės te­le­vi­zi­jos im­tu­vus, at­si­sa­ky­ti ka­be­li­nės te­le­vi­zi­jos pa­slau­gų ir su­skubs tap­ti tik skait­me­ni­nės te­le­vi­zi­jos trans­liuo­to­jų abo­nen­tais.

REKLAMA

Lie­tu­vos ka­be­li­nių te­le­vi­zi­jų aso­cia­ci­ja vie­ni­ja 54 įmo­nes. Aso­cia­ci­jos na­riams pri­klau­so 102 tink­lai, įreng­ti 67 mies­tuo­se ir mies­te­liuo­se. Aso­cia­ci­jos na­rių ka­be­li­nės TV abo­nen­tų skai­čius vir­ši­ja 317 tūkst. abo­nen­tų. Ver­ti­nant vi­du­ti­nį Lie­tu­vos šei­mos na­rių skai­čių ga­li­ma teig­ti, kad aso­cia­ci­jos na­rių ret­rans­liuo­ja­mas pro­gra­mas ste­bi per 790 tūkst. Lie­tu­vos gy­ven­to­jų.

Ar šie var­to­to­jai – ne gar­dus kąs­ne­lis, ku­rį gal­būt ban­do­ma pri­si­vi­lio­ti me­luo­jant?

REKLAMA

Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos Ko­mu­ni­ka­ci­jų sky­riaus ve­dė­jas Arū­nas Ma­li­novs­kis sa­vait­raš­čiui „Šiau­liai plius“ sa­kė ma­nąs, kad dau­ge­liui žmo­nių vi­siš­kai vie­no­dai, ar kal­ba­ma apie ana­lo­gi­nę ant­že­mi­nę, ar tik apie ana­lo­gi­nę te­le­vi­zi­ją, nes ter­mi­nai – vi­siš­kai neaiš­kūs.

„Man ka­be­li­nė yra ka­be­li­nė. Ma­nau, rei­kė­jo žmo­nes in­for­muo­ti ge­ro­kai pa­pras­tes­niais žo­džiais. Da­bar mes siek­si­me kuo pla­čiau skelb­ti in­for­ma­ci­ją, kad ka­be­li­nė te­le­vi­zi­ja iš­liks ir jos abo­nen­tams nie­kas ne­pa­si­keis“, – tei­gė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Ma­li­novs­kis vie­no žo­džio iš­me­ti­mą iš vaiz­do kli­po lin­kęs va­din­ti tik ne­tiks­lu­mu. Šį ne­tiks­lu­mą ga­min­to­jai jau tai­so, tad ša­lies te­le­vi­zi­jos ro­dys neiš­kar­py­tą kli­pą su vi­su teks­tu. „Kli­pas yra 45 se­kun­džių truk­mės. Jį trum­pi­nant bu­vo neat­siž­velg­ta į es­mę“, – sa­kė pa­šne­ko­vas.

Ko­dėl trum­pi­nant rek­la­mą ne­bu­vo iš­mes­tas koks nors ki­tas žo­dis – rek­la­mo­je ži­la­gal­vis pa­sa­ko­ją ko­ne apie vi­są sa­vo gy­ve­ni­mą. Juk bu­vo iš­mes­tas žo­dis, iš es­mės kei­čian­tis si­tua­ci­jos pra­smę.

REKLAMA

Vaiz­do kli­pą Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos už­sa­ky­mu su­kū­rė kon­sor­ciu­mas „Vip Com­mu­ni­ca­tion“, lai­mė­jęs kon­kur­są ant­že­mi­nės skait­me­ni­nės te­le­vi­zi­jos erai vie­šin­ti. Sie­kiant vie­šin­ti šios te­le­vi­zi­jos įve­di­mą Lie­tu­vo­je, bu­vo pa­reng­tas pro­jek­tas, ku­rį fi­nan­suo­ja ES pa­ra­mos fon­dai. Vie­ši­ni­mo biu­dže­tas – 10 mi­li­jo­nų li­tų.

Ok­sa­na LAU­RU­TY­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų