REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žmonių nepasitenkinimas politine sistema ir partijomis iškilęs ir subrendęs dėl įvairių priežasčių. Viena iš jų – tai nebaudžiamumas: tai naudojimasis padėtimi, monopolija, kai žino, kad nei įstatymai, nei politikai nebaus. Ir žmonėms, aišku, lieka nedaug galimybių kovoti už save“, – kalbėdama BTV laidoje „Karštas vakaras“ pripažino prezidentė Dalia Grybauskaitė. O vienas iš kelių, kuriuos renkasi nepatenkinti žmonės – tiesiog išsivaikščiojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Emigracija – itin aktualus klausimas šiandieninėje Lietuvoje, tačiau antruosius kadencijos metus baigianti prezidentė nemano, kad padėtis itin bloga. Paklausta, kodėl, tyrimų duomenimis, lietuviai emigruoja masiškiausiai iš visos Europos Sąjungos tautų, prezidentė atsakė: „Na, ne masiškiausiai, negąsdinkime vieni kitų.Išties naujosios [Europos Sąjungos] šalys  turi tą tentenciją – tiek lenkai, tiek latviai, tiek lietuviai.“

REKLAMA

Prezidentė nemano ir kad Lietuvoje vertėtų įteisinti dvigubą pilietybę: „Matote, pilietybės klausimai yra labai griežtai apibrėžti Konstitucijos, o aš esu Konstitucijos garantas ir negaliu viršyti ir niekaip kitaip judėti toliau negu numato Konstitucija.“

Laidos vedėjas Aurimas Perednis atkreipė prezidentės dėmesį, kad Lietuvos Konstitucija buvo sukurta prieš 20 metų, kai socialinės sąlygos buvo visai kitokios. Atsakydama į tai D. Grybauskaitė paminėjo galimybę keisti Konstituciją, tačiau dvigubą pilietybę pavadino „fonomenu, kurį labai retai naudoja labai nedaugelis valstybių“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiškai nereiškia, kad ji (dviguba pilietybė, – red. past.) yra būtina. Lietuviu svarbiausia jaustis, žinoti, kur tavo tėvynė ir jai būti naudingu, jai padėti. O su pasu ar be – čia yra atskiras klausimas. Bet kokiu atveju, kiekviena pilietybė yra ištikimybės priesaika kitai valstybei“, – mano D. Grybauskaitė.

Visą pokalbį su prezidente D. Grybauskaite galite žiūrėti vaizdo įrašuose:



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų