REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Visų tautų istorijos yra savaip sunkios, nedidelių valstybių atmintyje dažniau išlieka skaudžios netektys ir kruvinos sukaktys. Mes, lietuviai, nesame išimtis, tačiau galime džiaugtis, kad mūsų istorija ne tik sunki, bet ir viltinga, sakė savo kalboje Valstybės dienos proga Prezidentė Dalia Grybauskaitė Simono Daukanto aikštėje susirinkusiems Lietuvos piliečiams, užsienio svečiams, ambasadoriams.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien stovime čia, šioje aikštėje, ir didžiuodamiesi žvelgiame į laisvai plazdančią Trispalvę. Tai yra geriausias mūsų istorijos sėkmės liudijimas. Karaliaus Mindaugo diena yra gera proga prisiminti, kad lietuvis yra tas, kuris jaučiasi toks esąs.

REKLAMA

Nepamirškime, kad pilietybė liudija ypatingą žmogaus ryšį su savo valstybe, kurį geriau apibūdina žodis „duoti“, o ne „imti“ ar „reikalauti“. Suderinti teisę, laisvę ir atsakomybę šiandien gal dar sunkiau negu anais laikais, todėl neišvengiamai grįžtame prie amžinųjų vertybių. Šiandieną visame pasaulyje ir vienu metu giedosime savos valstybės himną. Ši prieš dvejus metus pasiūlyta ir taip noriai tautos priimta tradicija liudija, kad mes per šimtmečius likome ištikimi laisvės siekiui. Tai suvienija mus ir šiandien, kad ir kur gyventume“, – pabrėžė šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė išreiškė tikėjimą, kad Lietuvą mylime kaip artimą žmogų, tokį gražų ir tokį netobulą. „Nors dažnai slepiame savo jausmus, kartu su Tėvyne, džiaugiamės, kai jai sekasi, liūdime, kai ateina sunkūs laikai, pykstame, kai ji nepateisina mūsų lūkesčių, ilgimės, žvelgdami į ją iš tolių. Ir gyvendami čia, Lietuvoje, ir išvykę į tolimiausius kampelius nepaliaujame rūpintis ir stebėti, kas vyksta. Puikiai suprantame, kad savos žemės, tautos, savo bendrapiliečių nesirenkame. Lietuva pasirenka mus. Todėl ir esame čia. Mindyti, bet nesumindyti. Vežti, bet taip ir neišvežti. Šaudyti, bet nesušaudyti. Išsivaikščioję, tačiau šaknimis į šią žemę įsikabinę“, – sakė Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Būkime verti tos valstybės, kurią sukūrė mūsų protėviai ir kurią kuriame kasdien mes visi. Teįlieja Liepos 6-oji į mūsų kasdienybę skaidrios šviesos ir optimizmo, ir tokių gražių saulės spindulių!“, – linkėjo šalies vadovė gausiai susirinkusiems S. Daukanto aikštėje.

Valstybės ir Lietuvos istorinės vėliavų sargybon prie Prezidento rūmų stojo kariai su atkurta XIV amžiaus apranga ir ginkluote. Senovine patranka tradiciškai iššautos salvės, skirtos Karaliui Mindaugui, Lietuvos valstybei ir Lietuvos žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų