REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia pasaulyje pagal rinkos vertę technologijų bendrovė „Apple" pati sau išsikasė duobę naudodama uždarą savo produktų ekosistemą, pareiškė technologijų ekspertas Paulas Hochmanas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, ši fatališka „Apple„ padaryta klaida atves jos verslą į neišvengiamą krachą, praneša „Macobserver.com“. Kalbėdamas Mičigane (JAV) surengtoje „Forward with Ford Futuring and Trends Conference“ konferencijoje, TV kanalo NBC laidos „Today“ techninis direktorius, technikos ekspertas Paulas Hochmanas  pareiškė, kad neįtikėtinos „Apple" sėkmės formulėje, padėjusioje bendrovei uždirbti milžinišką pelną ir pasiekti spartų augimą, yra labai rimta spraga, kuri gali sužlugdyti kompaniją.

REKLAMA

Jo teigimu, „Apple„  pražudys uždara jos produktų sistema. „Apple“ kontroliuoja savo įrenginiams skirtas programų parduotuves, „Apple“ gaminiuose naudojamos jos pačios sukurtos uždaros operacinės sistemos. „Apple“ pateko į didelę bėdą. Jis sėdi ant pinigų maišų, tačiau jos verslo pagrindas yra uždara sistema. Gamtos evoliucija ir istorija mums jau įrodė, kad uždaros sistemos nesugeba išlikti", – pareiškė P. Hochmanas.

REKLAMA
REKLAMA

„Apple„ gaminių ekosistemos uždarumas jau daugybę kartų buvo kritikuotas. Iš pastarųjų atvejų galima prisiminti kritiką, kilusią po to, kai bendrovė atsisakė savo programų parduotuvėje platinti kitų gamintojų programas, pavyzdžiui, „Opera Mini“ naršyklę, kuri į „App Store“ pateko tik po antro bandymo, ar uždraudė savo produktuose naudoti populiarias technologijas (pavyzdžiui, „Adobe Flash“), taip siekdama išsikovoti palankesnę padėtį rinkoje.

Įdomu, kad tai, ką P. Hochmanas laiko didžiausiu „Apple„ trūkumu, pati bendrovė įvardija didžiausiu savo pranašumu: būtent dėl uždaros ekosistemos jai esą pavyko sukurti ir pasiūlyti rinkai tokius sėkmingus gaminius, kaip „iPhone“ išmanieji telefonai, „iPod“ grotuvai ir „iPad“ planšetiniai kompiuteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų