• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patys galingiausi šio pasaulio vyrai ir moterys turi ne tik labai daug valdžios, bet ir suvaržymų. Valstybių vadovų elgesio ir veiksmų laisvę varžo tipinės protokolo nuostatos. Viena iš tokių taisyklių skelbia, kad valstybių vadovus turi vežti vairuotojai, patiems jiems važinėti jau nevalia.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma atveju daugumoje šalių viskas taip ir vyksta. Tiesa, kartais valstybių vadovai sulaužo protokolo taisykles ir prie vairo sėda patys. Kartais taip jie daro dėl savo pomėgių, o kartais – tiesiog norėdami įsiteigti žmonėms.

REKLAMA

Būtent tokią reklaminę akciją darė Rusijos vadovas Dmitrijus Medvedevas – pasirodyti Totorijos regiono žmonėms valstybės vadovas atskubėjo vairuodamas vokišką „Mercedes-Benz ML“. Atskubėjo, ir padarė gana rimtą kvailystę. Rusijos vadovas taip skubėjo bučiuotis su liaudimi, kad vos sustojęs šoko iš visureigio. D. Medvedevas  automatinės pavarų dėžės svirties taip ir neperstatė iš pozicijos „D“ į „P“, ir šalies vadovui lipant iš automobilio, automobilis pradėjo riedėti. Darbo buvo visiems apsaugos darbuotojams, saugumiečiams ir netoliese stovėjusiems milicininkams...

Štai todėl, paprastai, valstybių vadovai patys prie vairo sėda labai retai ir šis darbas paliekamas tik aukščiausio lygio profesionalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų