REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke įsikūrusios investicinės kompanijos „BlackRock“ valstybių rizikos indeksas rodo, kad didesnis pavojus bankrutuoti kyla Italijai, o ne Airijai ar Vengrijai, rašo verslo naujienų portalas „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar pateiktoje „BlackRock“ ataskaitoje teigiama, kad Graikija ir Portugalija, kurių įsiskolinimo lygiai buvo pavadinti „netvariais“, užėmė paskutiniasias vietas iš visų 44 tyrinėtų valstybių. „BlackRock“ skaičiuojamas valstybių rizikos indeksas suskirsto skolos emitentus pagal jų tikimybę tapti nemokiais, devalvuoti savo valiutą ar pasiekti aukščiau leistinos normos esantį infliacijos lygį.

REKLAMA

„Bloomberg“ duomenimis, grynoji Italijos skola, skaičiuojant pagal procentą nuo BVP, yra didesnė nei Airijos ir Vengrijos. Italijos skola, kuri viršija BVP, kaip teigiama „BlackRock“ ataskaitoje, yra labai didelė tokiai valstybei kaip Italija. Ataskaitos autoriai teigia, kad šalies vyriausybė per ateinančius du metus turi panaikinti 43 proc. šios skolos.

JAV pagal „BlackRock“ sudarytą indeksą užėmė 15-tą vietą ir nedaug atsiliko nuo Kinijos. Saugiausiai buvo įvertintos Norvegija, Švedija ir Šveicarija. Tarp rizikingiausių valstybių be Graikijos ir Portugalijos dar buvo Venesuela, Egiptas, Italija, Vengrija, Airija, Argentina, Ispanija ir Turkija.

10 valstybių, kurioms gresia bankrotas

1. Graikija

2. Portugalija

3. Venesuela

4. Egiptas

5. Italija

6. Vengrija

7. Airija

8. Argentina

9. Ispanija

10. Turkija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų