REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos liberalų ir centro sąjungos iniciatyva Kauno miesto tarybai teikiamas svarstyti projektas dėl sprendimo, kuriuo mieste veikiančioms seniūnijoms bus suteikta daugiau galių. Tai, kaip tikimasi, bus tuomet, kai seniūnijos, kurių Kaune dabar yra vienuolika, taps asignavimų valdytojomis.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu seniūnijos tėra teorinių problemų sprendėjos. Realiomis lėšomis jos nedisponuoja ir kaskart, net norėdamos išspręsti net ir pačias menkiausias, reikalaujančias nevilkinamo sprendimo, vietinio lygio problemas, dėl tam reikalingų pinigų privalo kreiptis į savivaldybę.

REKLAMA

Ruošiamame Tarybos sprendime numatyta, kad seniūnijoms, priklausomai nuo jų dydžio, per metus gali būti skirta nuo 100 iki 200 tūkst. litų. Šios lėšos tektų kasdienėms reikmėms, likviduoti ekstremalioms situacijoms bei netikėtoms problemoms spręsti. Nors Kaunas yra antras pagal dydį miestas, bet suteikti seniūnijoms daugiau konkrečių galių iki šiol čia neketinta. Tuo tarpu kituose šalies miestuose bei rajonuose tai jau įgyvendinta", - teigia Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais parlamentarų Danutės Bekintienės ir Eriko Tamašausko pasiūlymu, Seimas priėmė Savivaldos įstatymo pataisą, kuri leidžia vietos savivaldybių seniūnijoms tapti asignavimų valdytojomis. Dėl to pirmiausia turi apsispręsti vietos savivaldybių tarybos.

"Sveikintina Kauno politikų iniciatyva, jeigu Kauno seniūnijoms iš tikrųjų bus realiai daugiau galių suteikta. Nors jau ne vieną mėnesį galima priimti Lietuvos seniūnijoms palankius sprendimus, tačiau, kaip teigiama seniūnų nusiskundimuose, kai kurios savivaldybės vis dar ignoruoja savąsias seniūnijas ir laiko jas ant bado dietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau asignavimai savivaldybėse būdavo skirstomi tik pagal programas, bet to, kas - „virš jų“, negalėjai tikėtis gauti. Dabar žinodamos, kad ekstremaliems, būtiniems reikalams seniūnijos gali turėti savą, kad ir nedidelį, biudžetą, jos greičiau reaguos į gaunamus skundus ir galės daugiau nuveikti vietos gyventojų labui", - pirmadienį savo nuomonę agentūrai ELTA išsakė Lietuvos liberalų frakcijos Seime seniūnas, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys E. Tamašauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų