REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė  „Interneto partneris“, valdanti populiariausią skrydžių užsakymų portalą Lietuvoje „Greitai.lt“, reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie galimą skrydžių bendrovės „Air Baltic“ nemokumą, laikinai stabdo šių oro linijų bilietų pardavimus. Veiksmų imamasi ne tik Lietuvoje, tačiau ir Latvijoje, Estijoje bei likusiose  9  rinkose,  kuriose dirba „Interneto partneris“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiniasklaidoje pasirodžius gandams apie galimą „Air Baltic“ nemokumą, nusprendėme laikinai sustabdyti prekybą šios bendrovės skrydžių bilietais. Taip siekiame apsaugoti savo klientus nuo galimų nuostolių. Todėl kol kas jiems rekomenduojame rinktis kitų kompanijų skrydžių pasiūlymus. Toliau aktyviai stebėsime žiniasklaidoje ir kituose kanaluose pasirodančią informaciją ir tolesnius sprendimus priimsime priklausomai nuo to, kaip toliau vystysis įvykiai“, - sakė UAB „Interneto partneris“ direktorius Audrius Ramanauskas.

REKLAMA

Laikinai sustabdyti prekybą „Air Baltic“ siūlomų skrydžių bilietais UAB „Interneto partneris“ nusprendė po to, kai 2011 06 10 d., žiniasklaidoje pasirodė Latvijos ūkio ministro Arčio Kamparo pareiškimai apie tai, jog 18 mln. Latų (87,64 mln. Lt.) nuostolį per penkis šių metų mėnesius patyrusi bendrovė gali tapti nemokia.

Vėliau „Air Baltic“ šią informaciją paneigė, tačiau Latvijoje specialiai sukurtai tarybai šios kompanijos situacijai tirti, nepateikė pakankamai jos mokumą ir tolesnes veiklos perspektyvas įrodančių duomenų. Tikslesnių žinių apie bendrovės nuostolius laukiama po specialaus patikrinimo, kuris bus surengtas dar iki Joninių.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad vienaip ar kitaip ši situacija išsispręs operatyviai. Ir tuo atveju, jei paaiškės, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija tėra tik nepasitvirtinę gandai, vėl netrukus galėsime atnaujinti prekybą „Air Baltic“ bilietais“, - pabrėžė A. Ramanauskas. „Tačiau mums paprašius finansinio garanto įsipareigojimų klientams užtikrinti, aviakompanija atsisakė tai padaryti“.

„airBaltic“ viceprezidento ir atstovybės Lietuvoje generalinio direktoriaus Tado Vizgirdos komentaras:

„Sutartį su „greitai.lt“ nutraukėme dėl jų pakartotinio piktybinio elgesio. Sutartį nutraukiame jau nebe pirmą kartą dėl pakartotinio bilietų pardavimo taisyklių pažeidimo. Anksčiau „greitai.lt“ nesilaikė taisyklių dėl keleivių informavimo apie bagažo mokesčius, dabar pažeidinėjo IATA Keleivių bilietų pardavimo sutarties rezoliucijos 824 punktą 3.2. Pagal šį punktą bilietų pardavimo agentas negali keisti vežėjo nustatytų bilietų tarifų sąlygų, o „greitai.lt“ pardavimo sistemoje nurodoma, kad visi bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, netgi verslo klasės. Be to, „greitai.lt“ ėmė kryptingai teikti nuorodas į informaciją, gadinančią vežėjo reputaciją, ir nereagavo į bendrovės kreipimąsi. „airBaltic“ sutartį su „greitai.lt“ nutraukė praeitą savaitę, birželio 17 dieną“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų