REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinės ginkluotės stokojantys Libijos sukilėliai pasitelkė kompiuterinius žaidimus ir masinei rinkai skirtus elektroninius įrenginius, padedančius mokyti kovotojus ir praverčiančius kovinėse operacijose su vyriausybės kariuomene, praneša britų dienraštis „Times".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak sukilėlių atstovų, populiarų kompiuterinį žaidimą „Call of Duty" jie naudoja naujokams apmokyti, kaip kovoti miestų apgulties sąlygomis. Pasak jų, ši pirmojo asmens šaudyklė išmoko pagrindinių mūšio mieste įgūdžių ir taisyklių.

REKLAMA

Sukilėliams labai praverčia ir „Google„ skaitmeninis atlasas „Google Earth“, sakoma pranešime. Naudodami šią programą nešiojamuosiuose kompiuteriuose ar išmaniuosiuose telefonuose, libių sukilėliai, pasitelkę minosvaidžių šaudymo nuotolio lenteles, apskaičiuoja priešininkų artilerijos pozicijas ir ruošia atsakomąsias atakas.

Praverčia ir „iPhone" išmaniuosiuose telefonuose įdiegta kompaso programa, padedanti apskaičiuoti kampą tarp savo ir priešininko pozicijų. Praktikoje paaiškėjo, kad ši programa yra gana tiksli ir ją galima naudoti atidengiant atsakomąją ugnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų