REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Europos Sąjungos viešbučių, restoranų ir kavinių asociacijos duomenimis, sumažintą PVM tarifą apgyvendinimo paslaugas teikiančioms įstaigoms taiko 24 iš 27 ES šalių. Tuo tarpu Lietuvoje mažesnis PVM viešbučiams taikomas nuo šių metų sausio 1 dienos ir galioja tik iki šių metų pabaigos, o restoranams taikomas standartinis 21 proc. PVM. Tačiau ir tai – labai svarbus ir naudingas sprendimas Lietuvos viešbučiams, kuriuo pasinaudojo ir Vilniaus viešbučių grupė, prasidejus turizmo sezonui sumažinusi oficialias kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Kainos sumažėjo 12 proc.

Gegužės mėnesį, prasidėjus turizmo sezonui, AB „Mikotelgroup“,  valdanti tris Vilniaus senamiestyje įsikūrusius viešbučius: „Panorama“, Comfort Vilnius“ ir „Mikotel“ sumažino oficialias kainas 12 %. Kainos mažinimo procentas buvo įtakotas metų pradžioje įvestos mokesčių lengvatos  - 9% PVM.

REKLAMA

Bendrovės „Mikotelgroup“ vadovė Liudmila Ivleva džiaugėsi, kad sumažintas PVM leido šiek tiek atsigauti viešbučių verslui: Mūsų įmonėje iš karto buvo priimtas sprendimas pamažinti oficialias kainas visuose mūsų įmonės valdomuose viešbučiuose. Suteikta lengvata išties leido bent šiek tiek viešbučių verslui atsitiesti, pasiremontuoti, vėl pradėti investuoti į geresnę paslaugų kokybę.“

Paklausta, kodėl kainos sumažintos tik dabar,   bendrovės „Mikotelgroup“ vadovė patikino, kad

nesezono metu ši nuolaida nebūtų buvusi tokia efektyvi, kadangi turistų srautas buvo labai menkas ir kainų lygis automatiškai buvo žemas dėl gausybės siūlomų akcijų. Tačiau prasidėjus turizmo sezonui bei artėjant Europos Krepšinio Čempionatui, kai turistų srautas žymiai didesnis,  sumažintas PVM viešbučiams suteikia galimybę konkuruoti. PVM lengvata taip pat leidžia Lietuvos viešbučiams būti konkurencingesniais ir su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, taip pat ir mūsų kaimynėmis. „Mažesnis PVM padidino Lietuvos viešbučių konkurencingumą, skatina atvykstamąjį turizmą ir daro kitą teigiamą įtaką verslui bei šalies ekonomikai. Mūsų asociacija gauna vis daugiau pranešimų iš viešbučių, kad jie kuria naujas darbo vietas, didina atlyginimus darbuotojams, sutaupytas būtiniausiam remontui ir atsinaujinimui“, – apie nuo sausio 1 dienos sumažinto PVM poveikį sakė ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė .

REKLAMA
REKLAMA

Naujos darbo vietos

LVRA duomenimis, nemažai Lietuvos viešbučių sumažino savo įkainius bei sukūrė naujų darbo vietų. Pavyzdžiui, Vilniaus viešbutis „Artis Centrum Hotels“ didino atlyginimus portjė tarnybai ir administratoriams. Bendrovė „Druskininkų vandens parko viešbutis AQUA“ informavo, kad šių metų sausio mėnesį viešbutyje 13 proc. padidintas darbo vietų skaičius, sukurtos papildomos 7 darbo vietos. Palangos viešbučio „Alka“ direktorė Gražina Wagener pranešė, kad lėšas, sutaupytas dėl sumažinto PVM, panaudos viešbučio remontui. „Vanagupės“ viešbučio vykdančioji direktorė Giedrė Kvedaravičienė informavo, kad planuojama šiemet atidaryti konferencijų centrą, investuoti į viešbučio atnaujinimą. Tuo tarpu „Mikotelgroup“ vadovė L. Ivleva patvirtino, kad jų bendrovė taip pat sukūrė naujų darbo vietų, o suteikę palankesnę kainą svečiams taip pat prisideda prie vidinio ir atvykstamojo turizmo Lietuvoje skatinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos Krepšinio Čempionatui - prieinamos kambarių kainos

Europos Krepšinio Čempionato metu Lietuvos viešbučiuose apsigyvens nemažai užsienio turistų, todėl viešbučiai tam atsakingai ruošiasi. „Mūsų viešbučių grupė nesistengia nustebinti pasaulio kainų rekordais.  Mes džiaugiamės artėjančiu ypatingu renginiu, kuris pritrauks daug turistų iš įvairių pasaulio šalių. Čempionato metu Lietuva bus tarsi po padidinamu stiklu, tad ypač turizmo bei paslaugų teikėjai turi pasirodyti iš savo geriausios pusės. “ -  tikino L. Ivleva.

REKLAMA

„Mikotelgroup“ priklausančiuose trijuose viešbučiuose yra daugiau nei 300 kambarių, taigi vis dar galima užsisakyti laisvų kambarių Europos Krepčinio Čempionato laikotarpiui, tiesa, kaip teigė viebučių grupės vadovė, kai kurios dienos jau yra visiškai užpildytos. „Vienas iš mūsų pranašumų čempionato metu  - suteiktos aukštos kokybės apgyvendinimo bei maitinimo palaugos už prieinamą kainą. O mūsų viešbutyje „Panorama“ galime apgyvendinti nemažas turistų grupes vienu metu. “ – pasakojo L. Ivleva.

„Panorama“ -  patogi vieta apsistoti Vilniuje

Bendrovės vadovė džiaugiasi, kad dabar „Panorama“ sulaukia tikrai nemažai užsienio turistų. Vos 10 minučių riedant automobiliu nuo Tarptautinio Vilniaus oro uosto,  patogus susisiekimas su Kauno oro uostu, tik 15 minučių pėstute iki Vilniaus senamiesčio širdyje esančios Katedros aikštės – viešbutis „Panorama“ svečiams suteikia galimybę apsigyventi ten, kur verda tikrasis Vilniaus gyvenimas. Svečiai gali būti apgyvendinti net 224 kambariuose. Visi kambariai modernūs bei patogūs, išsiskiria nauju dizainu. Viešbutyje veikia vienas didžiausių Vilniaus senamiestyje konferencijų centrų, galintis sutalpinti net iki 700 žmonių, šalia viešbučio – patogi automobilių aikštelė. „Viešbučio restorane siūlome išskirtinį europietiškų patiekalų meniu, puikų aptarnavimą ir jaukią aplinką. Didelę patirtį turinti bei profesionalumo įvertinimų sulaukusi virtuvės šefė lankytojams siūlo paskanauti įmantrių savo kūrybos patiekalų. Restorane vienu metu gali viešėti iki 164 žmonių. Tuo tarpu jaukiame viešbučio bare nustebins ne tik gėrimų įvairovė, bet ir patyrusio barmeno išradingumas – viešbučio svečiams bus pasiūlyta naujų kokteilių atradimų, gardžios kavos ar natūralių žolelių arbatos su medumi. Ir bare, ir restorane siūlome pasigardžiuoti ką tik iškeptais saldumynais.“ – pasakoja vadovė.

REKLAMA

Paklausta, ar ir toliau viešbučių paslaugos bus teikiamos už prieinamą kainą, vadovė patvirtino, kad tiek viešbutyje „Panorama“, tiek ir viešbučiuose „Comfort Vilnius“ bei „Mikotel“  ir toliau kainos nesikeis. „Mes tikimės, kad PVM lengvata vistik bus palikta ir kitiems metams – tai skatintų Lietuvos eksportą, pritrauktų daugiau turistų, suteiktų viešbučiams galimybę tapti konkurencingais ir padarytų labai teigiamą įtaką verslui bei šalies ekonomikai.“ – sakė L. Ivleva.

Eglė Zubkauskaitė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų