REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos „Inter RAO“ pirmadienio naktį atnaujino elektros energijos tiekimą. Sekmadienį įsigaliojo draudimas išvežti iš šalies degalus, vietos gamybos šaldytuvus ir šaldiklius, dujų virykles, cementą, skalbimo priemones, kruopas ir makaronus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai Gardino srities gyventojus paskatino pasienyje su Lenkija blokuoti kelią ties Bruzgiais.Rusijos elektros energijos eksportuotoja „Inter RAO“ pirmadienio naktį atnaujino elektros energijos tiekimą Baltarusijai. Apie tai pranešė Baltarusijos valstybinis energetikos koncernas „Belenergo“. Bendras Baltarusijos įsiskolinimas Rusijai už pristatytą elektros energiją siekia iki maždaug 1,5 mlrd. Rusijos rublių (38,3 mln. eurų).

REKLAMA

Birželio 9 d. „Inter Rao“ sumažino elektros energijos tiekimą Baltarusijai. Birželio 10 d. Rusija ir Baltarusija susitarė dėl „Belenergo“ įsiskolinimo už Rusijos elektros energijos tiekimą grąžinimo grafiko, pagal kurį Baltarusija įsipareigojo išmokėti skolą iki liepos 5 dienos.

Baltarusija uždraudė išvežti iš šalies mėsą ir benziną

Birželio 12 d. įsigaliojo degalų ir tam tikrų kitų prekių išvežimo iš Baltarusijos apribojimai. Specialiu įsaku Baltarusijos vyriausybė uždraudė fiziniams asmenims išvežti iš šalies vietos gamybos šaldytuvus ir šaldiklius, Baltarusijos-Rusijos įmonės „Brestgazoaparat“ pagamintas dujų virykles, cementą, skalbimo priemones, kruopas ir makaronus.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatytos normos išvežti kiaulieną ir paukštieną, cukrų, miltus, fermentinį sūrį (ne daugiau kaip 2 kg), sviesto (1 kg), baltarusiškų tabako gaminių (2 cigarečių pakelius), mėsos ir pieno konservų (5 indelius).

Asmeniniu automobiliu su pilnu degalų baku galima bus kirsti sieną kartą per penkias paras, šie kuro išvežimo apribojimai galioja nuo birželio 11 dienos.

Protestuotojai blokavo kontrolės punktus pasienyje su Lenkija.

Gardino srities gyventojai blokavo kelią šalia Bruzgių pasienio punkto (pasienyje su Lenkija), praneša Baltarusijos žiniasklaida. Taip jie nusprendė išreikšti protestą prieš šalies įvestus apribojimus išvežti vartojimo prekes ir kurą. Protesto akcija prasidėjo birželio 12-osios vakarą. Joje dalyvavo apie šimtą žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį kelias buvo blokuotas.

Kelią Bruzgių punkte blokavo žmonės, uždirbantys iš pasienio prekybos. Kaip pažymi „Chartija-97“, iškart po to, kai buvo įvesti apribojimai, daugeliui jų pasienyje buvo leista „grįžti atgal“. Be to, į Lenkiją nebuvo įleidžiami tie, kas neseniai ten vyko. Tokiomis aplinkybėmis žmonės ryžosi blokuoti kelią, tikėdamiesi nuolaidų iš valdžios. Nepatvirtintais duomenimis, kai kurie iš akcijos dalyvių sulaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų