REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuolatos erdvių  atsinaujinimui ieškantis bene populiariausias Lietuvos pajūrio kurortas Palanga šiais metais savo poilsiautojus nusprendė nustebinti išties įspūdinga dovana. Naujojo Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus iniciatyva Ražės upėje buvo įrengti trys fontanai. Bendradarbiaujant su fontanų verslo sektoriuje lyderiaujančia įmone „Poolservice.lt“ naujoji miesto pažiba buvo paleista į darbą jau šį trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Poilsiautojų antplūdžiais garsėjančios Basanavičiaus gatvės atkarpoje Ražės upėje buvo įrengti trys plaukiojantys fontanai, vieno iš jų aukštis siekia šešis metrus. Siekiant didesnio vizualinio įspūdžio, fontanuose buvo sumontuotas spalvotas apšvietimas, valdomas specialiai suprogramuotos sistemos taip, kad apšvietimo spalvos nuolat kistų.

REKLAMA

Šis projektas miesto savivaldybei atsiėjo 100 000 LT, tačiau, administracijos darbuotojų teigimu, investuoti buvo verta, juk reginys išties nepaprastas.

Iki šiol Palangoje veikė vos trys fontanai, dabar miestelėnų ir poilsiautojų džiaugsmui, bus daugiau lokacijų, sudominsiančių tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

„Laimėję konkursą įrengti tris plaukiojančius fontanus labai nudžiugome, kol kas Lietuvoje tokių fontanų – vienetai, o jų paliekamas įspūdis – neabejotinas. Projektuodami šią hidraulinę triadą atkreipėme dėmesį ir į poilsiautojams svarbias smulkmenas. Tarkime, kiekviename fontane yra įmontuotas vėjo greičio daviklis, kuris pagal vėjo intensyvumą reguliuoja fontanų aukštį taip apsaugodamas gatvę nuo taškymosi“, - pasakojo įmonės „Poolservice.lt“ vadovas Matvydas Šakalys.

REKLAMA
REKLAMA

Papildomu galvosūkiu įmonės inžinieriams tapo ypatingai mažas upės gylis – vos 50 cm., todėl fontanai buvo gaminami pagal specialų užsakymą.

Fontanai veiks darbo dienomis nuo 14 iki 01 val., o savaitgaliais nuo 08 iki 01 val. Ši smagi atrakcija miesto akcentu išliks iki rudens. Atvėsus orams fontanus planuojama demontuoti ir sandėliuoti iki kito sezono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų