• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa vis labiau atveria savo darbo rinką Baltijos šalims, tad lietuviai, kaip bendrosios rinkos gyventojai, turi vis daugiau galimybių laisvai judėti, gyventi ar dirbti pasirinktoje Europos Sąjungos šalyje. Yra daugybė puikių Europos bendrosios rinkos privalumų pavyzdžių, tačiau ne visada viskas klostosi sklandžiai. Interneto svetainėje www.tellusyourstory.eu piliečiai, verslo žmonės ir organizacijos kviečiami pasidalinti savo gyvenimiškomis istorijomis ir taip daryti įtaką bendrosios rinkos ateičiai.

REKLAMA
REKLAMA

Penkių įspūdingiausių istorijų autoriai bus pakviesti į spalio mėn. Krokuvoje (Lenkija) vyksiantį Bendrosios rinkos forumą. Jie taip pat galės dalyvauti kuriant filmą, kuris bus parodytas šios konferencijos metu.

REKLAMA

Konkurso tikslas – paskatinti ES piliečius pasidalinti patirtimi ir prisidėti idėjomis, kaip pagerinti bendrosios rinkos veikimo principus. Konkurse kviečiami dalyvauti tie, kurie susidūrė su tarpvalstybiniais iššūkiais ir patyrė asmeninių ar verslo nepatogumų. Žinoma, istorija apie puikiai suteiktą pagalbą, sėkmę ar sklandžią tarpvalstybinę patirtį taip pat gali laimėti.

Visuomet gali kilti problemų, kurias sąlygoja kalbos, kultūros ar vietovės skirtumai, tačiau Europos Sąjunga nuolat stengiasi užtikrinti glaudesnį ekonominį bendradarbiavimą, suderinti taisykles ir sumažinti praktines kliūtis.

REKLAMA
REKLAMA

Šį konkursą organizuoja Europos Komisija, Europos Parlamentas ir Europos Sąjungos Tarybai pirmininkausianti Lenkija. Istorijų laukiama iki birželio 24 d. Iš viso bus atrinkti 5 laimėtojai.

Galimos istorijų temos:

Diplomo tvirtinimas kitoje valstybėje narėje;

Į užsienį išvykusiųjų gyventi socialinis draudimas;

Pensijos gavimas išvykus gyventi į užsienį;

Leidimo gyventi gavimas kitoje valstybėje narėje;

Dvigubo apmokestinimo stabdymas dirbant kitoje šalyje;

Verslo kūrimas užsienyje;

Tarpvalstybinis apsipirkimas internetu Europoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų