REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis „Citigroup“ eksperto Volterio Pritčardo ataskaita, galima daryti išvadą, kad kompanija „Microsoft“ iš operacinės sistemos „Android“ uždirba 5 kartus daugiau nei iš „Windows Mobile“. Žinoma, iš pradžių tuo sunku patikėti.

REKLAMA
REKLAMA

2010-ųjų balandį „Microsoft“ padavė į teismą HTC dėl neteisėto savo intelektualinės nuosavybės panaudojimo. Galiausiai bendrovės pasirašė taikos sutartį, pagal kurią iš kiekvieno pagaminto „Android“ sumaniojo telefono HTC įsipareigojo mokėti „Microsoft“ po 5 dolerius. Nuo to laiko kompanija pagamino apie 30 milijonų „Android“ „smartfonų“, o išmokų suma sudarė 150 milijonų dolerių.

REKLAMA

Per tą patį laikotarpį „Microsoft“ pardavė apie 2 milijonus „Windows Phone“ išmaniųjų telefonų. Už kiekvieno „smartfono“ pardavimą ji uždirbo 15 dolerių, o išmokų suma sudarė 30 milijonų dolerių.

Ir tai dar ne viskas. „Microsoft“ pergalė teisme sukūrė precedentą, kuris leis jai taip pat pasielgti ir su kitais „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojais. Prognozuojama, kad išmokos už kiekvieną parduotą „Android“ aparatą gali siekti nuo 7,5 iki 12,5 dolerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų