REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė priėmė sprendimą riboti akcizais apmokestinamų degalų įvežimą kertant Lietuvos sieną, kai kuras gabenamas automobilių bakuose ir papildomose nešiojamose kuro talpyklose.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nuspręsta, kad PVM ir akcizų neapmokestinimo lengvata, taikoma asmeniniame bagaže įvežamoms prekėms, bus galima pasinaudoti tik kertant sieną vieną kartą per dieną. Muitinės departamentas kartu su Valstybine mokesčių inspekcija įpareigotas parengti taisykles, kurios nustatytų, kad keleivio įvežamos prekės neapmokestinamos tik tuo atveju, jei jos įvežamos retkarčiais, skirtos keleivių ar jų šeimos narių asmeniniam naudojimui, ir nekyla abejonių dėl prekių naudojimo tik nekomerciniams tikslams. Šių taisyklių taikymo tvarka remsis rizikos analize – vienu iš pagrindinių rizikos kriterijų bus laikomas daugkartinis (daugiau kaip 5 kartai per mėnesį) sienos su trečiosiomis valstybėmis kirtimas.

REKLAMA

Vyriausybės sprendimu bus apmokestintas kuras, esantis nestandartinėse transporto priemonės kuro talpyklose arba nešiojamose kuro talpyklose. Visuose tarptautinio eismo muitinės kelio postuose bus sumontuota techninė įranga, leidžianti nustatyti, ar motorinėse kelių transporto priemonėse esančios stacionarios variklių degalų talpyklos atitinka gamintojų techniniuose dokumentuose nurodytą talpyklų tūrį.

Susisiekimo ministerijai pavesta išnagrinėti galimybes pakeisti automobilių techninės apžiūros reikalavimus. Siekiama uždrausti eksploatuoti transporto priemones, kuriose įrengtų stacionarių variklių degalų talpyklų konstrukcija ir tūris neatitinka gamintojų techniniuose dokumentuose nurodytų parametrų. Iki 2011 m. liepos 1 d. Susisiekimo ministerija turės pateikti Vyriausybei su šiuo klausimu susijusias išvadas ir pasiūlymus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų