REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio rajono poliklinikoje egzistuoja savi įstatymai ir čia dirba fenomenaliais sugebėjimais pasižymintys medikai.

REKLAMA
REKLAMA

Viešumas – nepatogus

Kai kurie gydytojai tuo pat metu sugeba būti dviejose vietose – konsultuoti poliklinikoje ir tuo pat metu dirbti kitoje gydymo įstaigoje. Viena gydytoja tuo pačiu metu sugebėjo rūpintis ligoniais netgi Ukmergėje.

REKLAMA

Žinoma, iš karto dirbdami dviejose vietose jie atitinkamai ir uždirbo.

Dalis rajono poliklinikos gydytojų įstaigoje darbuojasi gerokai trumpiau, nei nurodyta jų darbo grafikuose, tačiau atlyginimus gauna už visas valandas.

Panevėžio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atskleidus šioje poliklinikoje esančią netvarką, jos šalininkai baltais chalatais pradėjo šaukti apie neva išardyti ir privatizuoti norimą įstaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau žiniasklaidai susidomėjus, kas iš tiesų vyksta didžiausioje rajono gydymo įstaigoje, jie viešumo nepanoro. Praėjusį ketvirtadienį vykusiame nepatenkintų medikų ir rajono Savivaldybės vadovų susitikime medikai išprašė žurnalistus.

„Kad ir kaip labai gerbtina gydytojo profesija, įstatymai visiems vienodi. Negali jie nei tuo pačiu metu sėdėti ant dviejų kėdžių, nei neišdirbti darbo grafike nurodytų valandų, nei dirbti namuose, kaip kolegas teisino poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Danutė Pajėdienė“, – sakė rajono Savivaldybės Kontrolieriaus tarnybos vadovė Regina Viškelienė, radusi daug pažeidimų ir poliklinikai priklausančiuose Ramygalos socialinės globos namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio poliklinikai vadovaujanti Irena Janušonienė sutinka su kontroliere, kad įstaiga privalo laikytis įstatymų, ir žada įvesti tvarką.

Dalis kolegų naujajai poliklinikos vadovei demonstruoja priešiškumą ir sako trenksią durimis, jeigu bus pasikėsinta paploninti jų pinigines.

Panevėžio rajono vicemeras Antanas Pocius teigia, kad Savivaldybė priims atitinkamus sprendimus, kai gerai išanalizuos situaciją poliklinikoje.

Kontrolieriai kalba faktais

Rajono Savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba, atlikusi Panevėžio rajono poliklinikos finansinį auditą, konstatavo, kad įstaigos darbo apmokėjimo nuostatai aiškiai neatskleidžia šiuo metu taikomos sistemos. Gydytojams dalis darbo užmokesčio priskaičiuota nepagrįstai.

REKLAMA

Taip pat nustatyta, kad poliklinikos administracija už PSDF biudžetui padarytą žalą sumokėjo Panevėžio teritorinei ligonių kasai 18 tūkstančių 216 litų, tačiau nesiėmė priemonių žalai išieškoti iš ją padariusių medikų.

„Pavaduotoja D.Pajėdienė mums įrodinėjo, kad gydytojai nepadarė žalos, tačiau tai jie turėtų įrodyti ligonių kasai. Mes tikriname dokumentus ir kalbame faktais“, – teigė R.Viškelienė.

Kontrolieriai negavo įrodymų, kad 2010-ųjų lapkričio mėnesį pagal sudarytus darbo grafikus šeštadieniais turėję dirbti 14 antrinio lygio specialistų ir 2 bendrosios praktikos gydytojai iš tikrųjų dirbo: konsultavo, echoskopavo, teikė kitas paslaugas pacientams.

Gydytojams už šeštadieniais neatliktus darbus per lapkričio mėnesį priskaičiuota apie 9000 litų atlyginimo.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų