REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį vakare JAV federalinė valdžia metė kaltinimus internetinio pokerio gigantams, taip vadinamajam „Didžiajam trejetui“. PokerStars, Full Tilt Poker ir Ultimate Bet/Absolute Poker kūrėjai buvo apkaltinti sukčiavimu, pinigų plovimu ir nelegalių lošimų organizavimu. Buvo išduoti orderiai 75 šių kompanijų bankų sąskaitų areštui, o taip pat internetinių adresų vardų areštui.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinimas 22:30: Ilgai laukti pasekmių nereikėjo. PokerStars kambarys paskelbė, kad mažinami didžiųjų turnyrų garantuoti priziniai fondai:

REKLAMA

Turnyras                              Ankstesnė garantija        Nauja garantija

Nightly Hundred Grand                 $100,000           $70,000

Nightly Seventy Grand                  $70,000               $30,000

REKLAMA
REKLAMA

Wednesday Quarter Million        $250,000            $100,000

Sunday Million                                 $1,5 milijono       $1 milijonas

Sunday 2nd Chance                        $200,000             $125,000

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunday 500                                       $500,000              $250,000

Sunday Warm Up                            $750,000              $500,000

REKLAMA

Atnaujinimas 21:50: Kita įvykių auka greičiausiai taps PokerStars rengiamas Šiaurės Amerikos pokerio turas (NAPT). ESPT programoje nauji NAPT epizodai buvo planuojami rodyti pirmadienį, tačiau jų žiūrovai greičiausiai neišvys. Naujų NAPT turnyrų tvarkaraščio nėra ir tikėtina, kad Jasono Mercierio ir Vanessos Selbst istoriniai laimėjimai antrąsyk iš eilės Mohegan Sun etape bus paskutinieji ture.

ESPN taip pat iš savo tinklapio pašalino PokerStars remiamą pasiūlymą. Televizijos tinklas nepadarė jokio oficialaus pranešimo, tačiau dingo ir PokerStars remtas ESPN pokerio klubas - jo taip pat nebegalima parsisiųsti.

REKLAMA

Atnaujinimas 21:45: Neseniai buvo patvirtinta, kad Full Tilt Poker atstovas kalbėdamas apie susidariusią situaciją pranešė, kad atšaukiama Onyx Cup turnyrų serija.

Atnaujinimas 14:45: Situacija sukelia rezonansą ir tarp pokerio žaidėjų. Daug JAV gyvenančių profesionalų socialiniuose tinkluose liūdnai juokavo apie šalis, į kurias jie kraustysis gyventi. Kiti išsakė optimistiškesnę nuomonę, o treti piešė viską juodai.

Tomas „durrrr“ Dwanas pareiškė, kad jo nuomone nereikėtų nerimauti dėl sąskaitų PokerStars ir Full Tilt Poker kambariuose, tačiau dėl UB/Cake Poker kambarių jis nėra įsitikinęs, kaip viskas bus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duodu 85-90 procentų, kad JAV vartotojai grįš į interneto pokerio rinką. 99, 93% - kad visiems JAV žaidėjams pavyks išsigryninti savo pinigus.

Atnaujinimas: Wynn International paskelbė, kad dėl dabartinių įvykių jų bendradarbiavimas su PokerStars yra nutraukiamas. Fertitta kompanijos atstovai savo ruoštu informavo, kad nutraukia santykius su Full Tilt Poker.

Atnaujinimas: Ultimate Bet/Absolute Poker kol kas oficialaus pranešimo neišplatino. Neoficialūs šaltiniai teigia, kad nepaisant penktadienio įvykių UB ir AP greičiausiai neblokuos žaidėjų iš JAV. Jų tinklapis taip pat atrodo identiškai identiškai.

REKLAMA

Atnaujinimas: Netrukus PokerStars užblokavo žaidėjams iš JAV priėjimą prie tikrų pinigų žaidimų. PokerStars.com puslapis dabar atrodo taip. Vos įsijungus PokerStars pokerio klientą pasitinka žinutė:

Turbūt jau girdėjote, kad mes uždarėme žaidimą iš tikrų pinigų žmonėms, esantiems JAV, dėl ten vykstančių teisinių procesų. Šie procesai neturės jokios įtakos jūsų galimybei toliau naudotis mūsų paslaugomis. Norime užtikrinti, kad žaidėjų lėšos yra saugios ir nerimauti nėra pagrindo. Visiems ne JAV esantiems klientams veikla bus vykdoma, kaip visada.

REKLAMA

PokerStars tinklapis buvo perkeltas į www.pokerstars.eu ir mūsų pagalbos elektroninio pašto adresas dabar yra [email protected]. Atsiprašome savo žaidėjų dėl bet kokių nepatogumų, kilusių dėl šių įvykių. Prašome suprasti, kad šiuo metu gauname labai didelius laiškų kiekius, tad atsakymų laikas yra ilgesnis. Mes atsakysime į žaidėjų laiškus, kai tik spėsime. Ačiū jums už kantrybę ir supratingumą šiuose reikaluose".

Atnaujinimas: Po kurio laiko tikrų pinigų žaidimus vartotojams iš JAV užblokavo ir Full Tilt Poker kambarys. Įsijungus FullTiltPoker.com pasitinka tas pats vaizdas. Kambario atstovai taip pat išplatino viešą pareiškimą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, dėl JAV valdžios pradėtų veiksmų, Full Tilt Poker nusprendė, kad privalo sustabdyti „tikrų pinigų“ žaidimus JAV kol ši byla bus išspręsta. Nepaisant to, Full Tilt Poker ir toliau leis žaisti internetinį pokerį tarpusavyje žmonėms, esantiems ne JAV.

Pranešime taip pat teigiama:

Ponas Bitaras ir Full Tilt Poker kompanija tiki, kad interneto pokeris yra legalus - šią poziciją taip pat palaiko kai kurie iš šviesiausių JAV teisės protų. Full Tilt Poker visuomet nuosekliai saugojo žaidimo vientisumą ir laikėsi įstatymų.

REKLAMA

Pradinė žinutė

JAV teisingumo departamentas išplatino kaltinimus PDF faile ir kaltinimai yra mesti 11 asmenų: Isai Sheinbergui, Raymondui Bitarui, Scottui Tomui, Brentui Beckley, Nelsonui Burtnickui, Paului Tate, Ryanui Langui, Bradley Franzenui, Ira Rubinui, Chadui Elie ir Johnui Campos.

Manheteno prokuroras Preetas Bharara kaltinime rašo: „Teigiama, kad šie kaltinamieji sugalvojo ir vykdė gudrią kriminalinio sukčiavimo schemą, taip pat apgaudinėdami kai kuriuos JAV bankus ir sėkmingai papirkdami kitus, kad užsitikrintų nenutrūkstamus milijardinius nelegalaus lošimo pelno srautus. Be to, mes teigiame, kad jų nuolatiniai lošimo įstatymų pažeidinėjimai taip pat sukėlė masinį pinigų plovimą ir bankų sukčiavimą. Užsienio kompanijos, kurios nusprendžia veikti JAV nėra atleistos nuo įstatymų, kurie jiems nepatinka, vien dėl to, kad jie nenori atsiriboti nuo savo pelno.“

REKLAMA

Federalinio tyrimų biuro (FBI) atsakingoji direktoriaus pavaduotoja Janice K. Fedarcyk teigė: “Šie kaltinamieji, puikiai žinodami, kad jų verslas su JAV klientais ir JAV bankas yra nelegalus, bandė pastatyti melo sieną. Jie melavo bankams apie tikrąjį jų verslo pobūdį. Tuomet, kai kurie iš šių asmenų įtikino bankus apeiti įstatymus už mokestį. Kaltinamieji pastatė viską, kad galėtų tęsti savo nelegalios schemos veiklą ir jie pralošė.“

Bent $3 milijardai baudų už pinigų plovimą bus skirta pokerio kompanijoms ir kaltinamiesiems. Remiantis kaltinimu, Campos ir Elie buvo suimti penktadienio rytą Las Vegase. Franzenas yra laukiamas teisme balandžio 19 dieną, kur jis išklausys kaltinimus. Visi kiti – Scheinbergas, Bitaras, Burtnickas, Tate, Tomas, Beckley, Rubinas ir Langas – nebuvo suimti nes jie yra ne JAV. Pietų Niujorko prokuratūra dirba su užsienio teisėsaugos institucijomis bei Interpolu, siekdama juos suimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų