REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešiametė Suman Khatun iš Vakarų Bengalijos, Indijos, sveria penkis kartus daugiau nei jos bendraamžiai ir tikriausiai yra viena storiausių vaikų pasaulyje. Per savaitę ji  suvalgo beveik tiek maisto, kaip visas jos kaimas.

REKLAMA
REKLAMA

1 m 4 cm ūgio mergaitės svoris – 91 kg. Palyginimui: tiek sveria Anglijos regbio žaidėjas Jonny's Wilkinsonas, arba toks būtų dvigubas dainininkės Kylie Minogue svoris, rašo whatsondalian.com.

REKLAMA

Suman, kai nemiega, valgo beveik be perstojo ir maistas jai teikia didžiausią džiaugsmą. Dvi didelės lėkštės ryžių, du žuvies kepsniai, dvi porcijos omleto ir du kepti neplakti kiaušiniai – ir visa tai tik priešpiečiams, beveik iškart po dvigubų pusryčių iš bandelių, bananų, ryžių ir virtų kiaušinių.

Beli Bibi, 32 metų mergaitės motina, sako, kad dukra nuolat jaučiasi alkana, o jei negauna maisto, pasidaro irzli ir nelaiminga ir net eina maisto prašyti pas kaimynus. „Ji alkana visą laiką ir viskas, ką ji daro, tai verkia. Man sunku matyti savo dukrą tokią liūdną, taigi aš ją maitinu. O kas man belieka? – pasakojo ji. – Man būna taip gėda, kai ji eina per gatvę ir prašo dar maisto, tarsi mes ją marintume badu ar panašiai. Kaimynams pasidaro jos gaila ir tada jie irgi ją maitina“, – guodėsi mergaitės motina.

REKLAMA
REKLAMA

Suman tėvas Jalalas, 38 metų ūkininkas, per savaitę uždirba apie 10 svarų (apie 39,5 Lt) ir beveik visą atlyginimą išleidžia dukros maistui, o likę šeimos nariai neretai lieka alkani.

Savo dienas Suman dažniausiai leidžia žiūrėdama televizorių arba stebėdama, kaip jos 13 metų sesuo, sverianti pusę tiek, kiek ji, žaidžia su kaimynų vaikais.

„Aš išbandžiau praktiškai viską, kad suvaldyčiau Suman apetitą, bet ji taip verkdavo, kad nebelikdavo nieko kita, kaip tik pasiduoti. Mėgindavau būti griežta ir neduoti valgio, bet tuomet ji pradėdavo voliotis ant žemės ir vietoje maisto valgyti purvą. Aš juk negaliu savo vaikui leisti valgyti purvą, tad viskas pasibaigdavo tuo, kad vėl duodavau jai daugiau maisto“, – pasakojo Suman motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergaitė lanko mokyklą, bet jos nekenčia: „Dauguma berniukų mane erzina, o tada pabėga ir pasislepia. Be to, per pietus aš negaunu pakankamai maisto ir per pamokas būnu labai alkana.“

Šeimos gydytojas, 35 metų Subodhas Bandyopadhyay'as, stebintis Suman sveikatos būklę nuo kūdikystės, teigia, kad tėvų nesugebėjimas kontroliuoti dukters valgymo jam kelia didelį rūpestį. „Ji sveria penkis kartus daugiau nei jos bendraamžiai. Laikas pažvelgti į situaciją rimtai yra dabar. Jei ji ir toliau tiek valgys, gali mirti nuo širdies veiklos sutrikimų labai netolimoje ateityje. Derėtų dėl to sunerimti“, – tvirtino specialistas.

Bet šie argumentai vargu ar įtikins Suman tėvus imtis griežtos jos valgymo kontrolės. „Mes nieko nepadarėme neteisingai. Suteikdami tai, ko ji nori, mes siekiame, kad ji būtų laiminga, o ji labiausiai nori maisto. Mūsų rankos surištos“, – teigė mergaitės motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų