REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas raginamas nedelsiant svarstyti ir priimti Vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį įsipareigojimą siūloma parlamentarams prisiimti rezoliucijos projekte „Dėl Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimo dėl vardų ir pavardžių rašymo civilinės būklės aktuose“.

REKLAMA

Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotame rezoliucijos projekte siūloma Lietuvos Vyriausybei parengti poįstatyminius aktus, kad būtų nedelsiant realizuoti Lietuvos Konstitucinio Teismo ir Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimai.

Rezoliucijos projekte pabrėžiama, kad Teisingumo Teismas iš esmės patvirtino Lietuvos Konstitucinio teismo išaiškinimą dėl Konstitucinio Teismo nutarimo nuostatų, susijusių su asmens vardo ir pavardės rašymu Lietuvos Respublikos piliečio pase.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumento projekte taip pat pažymima, kad „Lietuva ir Lenkija kaip Europos Sąjungos šalys yra ištikimos žmogaus teisių viršenybės principui“, kad „tarp Lietuvos ir Lenkijos niekada nebuvo principinio nesutarimo dėl vardų ir pavardžių rašymo įstatymais nustatytos tvarkos“.

Rezoliucijos iniciatoriai parlamentarai Vytenis Povilas Andriukaitis, Egidijus Klumbys ir Gintaras Songaila tikisi, kad po Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimo Lietuvos ir Lenkijos santykiai dar labiau pagerės.

Lietuvoje galiojanti tvarka vardus ir pavardes dokumentuose rašyti tik lietuviškais rašmenimis nepažeidžia Europos Sąjungos teisės, ketvirtadienį paskelbė Teisingumo Teismas, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų