• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų Tyrimų Tarnyba (STT) pradėjo Valstybinės ligonių kasos (VLK) finansų tyrimą ir pareigūnų veiksmus vertins pagal Baudžiamąjį kodeksą.

Paaiškėjus faktams, kad VLK sunkmečiu kaupė sutaupytas lėšas, o jų nepaskirstė, STT pradėjo tyrimą dėl pareigūnų veiksmų, panaudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo lėšas. Ar VLK direktorius Algis Sasnauskas nepadarė tarnybinio nusižengimo, tyrė Sveikatos apsaugos ministerija, kuriai pavaldi ligonių kasa.

Anksčiau atlikusi PSDF auditą, Valstybės kontrolė konstatavo, kad VLK iš Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) sukaupė daugiau pinigų, negu leidžia įstatymas ir gavo didesnes palūkanas, padėjusi likutį į komercinį banką.

VLK atstovas spaudai Kazys Žilėnas perdavė žinybos poziciją, kad ligonių kasų einamojoje ir rezervo sąskaitose buvusios ir esamos lėšos nebuvo išdalytos labdarai, nebuvo iššvaistytos, niekur nedingo – visos jos šiemet naudojamos sveikatos priežiūros reikmėms.

„Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos įsitikinusi, kad 2010 metais gautos didesnės nei įstatymo patvirtintos palūkanos už tam tikrą laiką PSDF rezervo sąskaitoje atskirai laikytas lėšas, t. y. 10,7 mln. litų palūkanų vietoj numatytų 7,5 mln. litų, nebuvo klaidingas sprendimas ir nepažeidė galiojančių teisės aktų. Atvirkščiai – tai leido geriau pasirengti sunkesnei dienai, jeigu tokia vėl pasikartotų, ir pagausinti PSDF biudžeto lėšas,“ - dėstė K. Žilėnas.

Kol vyksta tyrimas, išsamesnių detalių apie bylą nepateikiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų