REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro sprendimu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotojų galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis prokuroras, atsižvelgdamas į tai, kad Kauno miesto apylinkės teismo teisėjas B. L. į laisvę anksčiau laiko paleido už dvigubą žmogžudystę nuteistą kaunietį E. A., kreipėsi į Teisingumo ministeriją su prašymu organizuoti tarnybinį patikrinimą ir ištirti galimai neteisėtus Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnų veiksmus, kuriais nuteistajam E. A., nesilaikant teisės aktų reikalavimų, Kauno miesto apylinkės teismui buvo paruošti dokumentai dėl lygtinio paleidimo iš pataisos namų ir palikimo E. A. dirbti ūkio darbus Kauno tardymo izoliatoriuje.

REKLAMA

Kauno apygardos prokuratūra šių metų gegužės 9 dieną gavo iš Teisingumo ministerijos tarnybinio patikrinimo išvadą, kurioje konstatuota, kad Kauno tardymo izoliatoriaus atitinkami darbuotojai, neteisėtai ir nepagrįstai, neturėdami tam įstatyminio pagrindo kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą dėl A. E. lygtinio paleidimo iš Kauno tardymo izoliatoriaus.

Pažymėtina, kad teikimas buvo pasirašytas pažeidžiant nuteistųjų paleidimo iš laisvės atėmimo vietų parengiamojo darbo instrukcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo metu būtina ištirti visas su šiuo neteisėtu lygtiniu paleidimu iš pataisos namų susijusias aplinkybes bei šiuos sprendimus iniciavusių ir priėmusių pareigūnų veiksmus“‚ – kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

Atsižvelgiant į šią Teisingumo ministerijos atlikto tarnybinio patikrinimo išvadą, iš Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų buvo sudaryta ikiteisminio tyrimo grupė, kuri atliks išsamų ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų