REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yvesas Rossy teigia perskridęs per vakarinę Didžiojo kanjono dalį, priklausančią Hualapai indėnų rezervatui. Šį nutrūktgalvišką skrydį reaktyviniu žmogumi pramintas pilotas atliko prisitvirtinęs sparnus, varomus keturiais nedideliais reaktyviniais varikliais.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šeštadienio rytą sėkmingai atliktą skrydį informavo Šveicarijos laikrodžių gamintoja „Breitling“. Jos išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad „reaktyvinis žmogus“ maždaug pustrečio kilometro aukštyje su parašiutu iššoko iš sraigtasparnio ir netrukus sėkmingai perskrido kanjoną". Anot pranešimo, skrydis užtruko apie aštuonias minutes, o 51-erių šveicaro piloto judėjimo greitis siekė 306 kilometrus per valandą. Iškart po to Y.Rossy sėkmingai nusileido ant žemės.

REKLAMA

Pranešama, kad Y.Rossy atlikto skrydžio neužfiksavo nė vienas žurnalistas. Esą žiniasklaidos atstovai stebėti šio rizikingo iššūkio buvo sukviesti penktadienį, tačiau per vėlai gavus atsakingų institucijų leidimus, pilotas nebespėjo pasitreniruoti. Tądien skrydis neįvyko ir buvo atidėtas. Tuo tarpu šeštadienį ryte „reaktyvinis žmogus“ ryžosi atlikti, ką buvo suplanavęs, talkinant tik jo padėjėjų komandai.

Tai buvo pirmasis šveicaro skrydis, atliktas Jungtinėse Valstijose.

Pasak „Breitling“ atstovų, žinia apie sėkmingą skrydį buvo paskelbta tik parengus jo fotografijas ir vaizdo įrašą. Tai esą užtruko kelias dienas. Apie jo autentiškumą paliekame spręsti jums patiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų