REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrosios Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos rungtynės Vilniuje – su skandalo kvapeliu. Po pralaimėjimo 80:91 išsišokimais garsėjantis Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas kibo į atlapus ekipos legionieriams, o LKL valdyba už viešą teisėjų kritiką verslininkui skyrė 2000 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Perpildė kantrybės taurę

V. Romanovas ir po antrųjų rungtynių nevengė kritikuoti teisėjų darbo. Spaudoje pasirodė jo vieši pasisakymai, kuriuose finalo serijos arbitrai vadinami vergais, sunkiai dirbančiais savo darbą: „O vergai švilpė ir dirbo savo sunkų, purviną darbą. Taip dirbo, kad Bobanas Marjanovičius net negalėjo pakilti nuo grindų. Apgauta publika, lyg nieko nepastebėdama, džiūgavo. Kitų vertybių protas eilinį kartą nugalėjo.“

REKLAMA

Prieš tai po pirmųjų LKL finalo serijos rungtynių V. Romanovas taip pat nesirinko žodžių:

„Pirmosios LKL superfinalo rungtynės dar kartą patvirtino, kad krepšinis Lietuvoje vystosi pagal nesąžiningų žmonių taisykles. Vis labiau virsta šou bizniu, o ne sportu. Todėl neverta investuoti į sportą vardan iškrypėlių ambicijų. Arba mes išlaisvinsime vergus teisėjus iš jų geležinių gniaužtų, arba sportas, kultūra ir pati Lietuva, kaip valstybė, taps surogatu.

REKLAMA
REKLAMA

Tam ir sukurti „play-off'ai“, kur sąžininga komanda galiausiai pralaimės sukčiui. Iš pradžių buvo trys finalo rungtynės, dabar – septynios. Jei reiks, bus ir trylika. Tokia sistema sukurta tam, kad Jono Vainausko „protas“ visada nugalėtų.“

Verslininkas, matyt, perpildė LKL vadovybės kantrybės taurę. Už viešus pasisakymus žiniasklaidoje apie LKL čempionato organizavimą ir teisėjavimą LKL rengiamose varžybose pagal LKL čempionato nuostatų 40.19 p. V. Romanovui skiriama 2000 litų bauda.

„Tai nei minimali, nei maksimali bauda“, – balsas.lt patvirtino LKL direktorius Linas Gilys. Anot jo, jeigu panaši kritika iš „Žalgirio“ savininko lūpų dar kartą pasikartos, bus sureaguota atitinkamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kibo į atlapus M. Brownui?

Kaip rašo „15min.lt“ po rungtynių į persirengimo kambarį įžengęs klubo savininkas susikibo su Marcusu Brownu – kaltino jį atsainumu, aplaidumu, grasino nebemokėsiąs atlyginimo. Grasino ne tik jam, bet ir kitiems komandos nariams. Legionierių stojo ginti kitas amerikietis DeJuanas Collinsas. Kiti žaidėjai suskubo skirti susikibusius krepšininkus ir komandos vadovą.

Emocijoms atslūgus, „Žalgirio“ legionieriai nepanoro komandos autobusu grįžti į Kauną. M. Brownas, D. Collinsas ir Travisas Watsonas liko Vilniuje.

Neaišku, ar legionieriai ir savininkas susitaikė, bet, „15min.lt“ žiniomis, antradienį „Žalgirio“ treniruotėje jau plušėjo visi krepšininkai. Ketvirtadienį „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ Kaune žaidžia trečiąsias LKL finalo serijos rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų