REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos kariuomenė buvo nusiųsta atgal į Neapolį, kad padėtų šiam pietų Italijos miestui susitvarkyti su šiukšlių krize, rašo naujienų portalas BBC. Į miestą buvo išsiųsta apie 170 kariškių bei 70 sunkvežimių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Neapolio gatvėse yra per 2 tūkst. tonų šiukšlių. Nepatenkinti miesto gyventojai jau ne kartą yra bandę padegti atliekų krūvas. Tai jau yra antras kartas nuo 2008 metų, kuomet Italijos kariuomenė yra siunčiama į Neapolį tvarkyti šiukšlių.

REKLAMA

Gyventojai reikalauja, kad šiukšlės būtų išvežtos kur nors kitur, nes šalimais esantys sąvartynai jau yra perpildyti. Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis yra kritikuojamas dėl šios krizės, tačiau tuo pat metu ir giriamas už pastangas ją išspręsti.

Vienas iš S. Berlusconio priešrinkiminių pažadų 2008 metais buvo išvalyti šiukšles Neapolio gatvėse ir bent jau kurį laiką jam pavyko įgyvendinti savo pažadą. Tačiau tai buvo prieš trejus metus ir šiandien miestas susiduria su ta pačia problema.

Kai kurie apžvalgininkai mano, kad S. Berlusconis vėl pasinaudoja šalies kariuomene, kad padidintų savo populiarumą prieš artėjančius rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų