REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos iždo kancleris George'as Osborne'as teigia nenorintis, kad Didžioji Britanija prisidėtų prie tolesnio finansinio Graikijos gelbėjimo.Taip kancleris kalbėjo po penktadienį vykusio Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos ir Graikijos ministrų neoficialaus susitikimo Liuksemburge, skirto aptarti Graikijos, Portugalijos ir Airijos finansinę padėtį.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš metus Graikijai buvo suteikta 110 mlrd. eurų (380 mlrd. Lt) paskola, skirta finansuoti milžinišką šalies biudžeto deficitą.

REKLAMA

„Mes tikrai nenorime prisidėti prie tolesnio Graikijos gelbėjimo“, - sakė Dž. Osbornas.

Vokietijos žurnale „Der Spiegel“ išspausdintame straipsnyje teigiama, kad pagrindinė susitikimo tema buvo Graikijos grįžimas prie nacionalinės valiutos, tačiau tiek Vokietija, tiek Graikija tai kategoriškai paneigė.

BBC televizijai G. Osborne'as sakė, kad Graikija turi susidoroti su keletu labai svarbių problemų ir nuspręsti, kaip ji skolinsis pinigus iš rinkų, kurios skeptiškai vertina šalies galimybes grąžinti paskolas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai nemanau, kad Graikijos finansinių įsipareigojimų nevykdymas yra neišvengiamas“, - teigė G. Osborne'as ir pridūrė, kad Graikijai gali prireikti papildomos paramos iš, pavyzdžiui, euro zonos.

Didžiosios Britanijos iždo kancleris taip pat pažymėjo, kad Graikijos gelbėjime Didžioji Britanija dalyvavo nenoromis.

„Aš nepritariau tam siūlymui. Tai padarė mano pirmtakas“, - sakė G. Osborne'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų