REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės ligonių kasos (VLK) sprendimą banko indėlyje laikyti rezervo lėšas finansų ministrė Ingrida Šimonytė laiko netoleruotinu, kadangi jame buvo laikomi ir valstybės brangiai pasiskolinti pinigai, Ligonių kasai skirti kaip dotacija.„Labai gerai, kad Valstybinė ligonių kasa “išspaudė„, bet reikia nepamiršti, kad jie išspaudė iš dalies ir tuos pinigus, kuriuos valstybė pasiskolino už pakankamai nemažas palūkanas. Šiuo atveju kalbu apie valstybės biudžeto dotaciją, kuri pavirto ligonių kasų rezervu, tai tą reikia turėti minty, ir manau, kad šiuo požiūriu Valstybės kontrolė yra visiškai teisi“, -Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kontrolės duomenimis, VLK už laikomus indėlius iš „Swedbank" gavo nuo 5,5 proc. iki 2,05 proc. metinių palūkanų.

REKLAMA

Palyginimui, 2009 m. pabaigoje Lietuva penkeriems metams tarptautinėse rinkose pasiskolino 1,5 mlrd. dolerių, už obligacijas mokėdama 6,75 proc. metinių palūkanų.

Posėdyje dalyvavęs Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas Valstybinę ligonių kasą gyrė už gerą ir efektyvų darbą.

Tuo tarpu sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys buvo atsargesnis. Anot jo, prokurorai kaip arbitrai galėtų paaiškinti, ar Valstybinės ligonių kasos sprendimas buvo tinkamas.

Valstybės kontrolė praėjusią savaitę paskelbė, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetas 2010 metais turėjo daugiau kaip 500 mln. litų perteklių, tačiau surinkus daugiau nei planuota lėšų biudžetas nebuvo peržiūrimas, o pinigai laikyti banke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų