REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV specialiųjų pajėgų operacijos Pakistano mieste  Abotabade metu iš „Al Qaeda" teroristų tinklų vadeivos Osamos bin Ladeno namo paimti kompiuteriai ir elektroninės laikmenos jau analizuojamos Federalinio tyrimų biuro teismo ekspertizės laboratorijoje Kvantike, pranešė CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad operacijos metu iš namo, kuriame 5 ar 6 metus gyveno O. bin Ladenas, buvo paimta 10 kompiuterių kietųjų diskų, 5 kompiuteriai, daugiau nei 100 laikmenų – optinių diskų ir USB kaupiklių. Paimta ir daug popierinių dokumentų.

REKLAMA

Įdomu, kad nors šiame pastate buvo nemažai kompiuterių, saugumo sumetimais jie nebuvo prijungti prie interneto. Iš visko sprendžiant, reikiama informacija buvo perduodama tik per patikimus kurjerius.

Ar O. bin Ladeno kompiuteriuose esantys duomenys užšifruoti, nepranešama. Pasak FTB atstovų, juose esanti informacija gali būti itin svarbi aiškinantis „Al Qaeda" struktūrą, finansavimo šaltinius, organizacijos globėjus bei kitus JAV žvalgybą dominančius dalykus. Skelbiama, kad į kompiuterių ekspertizę įtraukta daug įvairių sričių ekspertų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų