• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmieji egzaminų sesiją pradės Tarptautinio bakalaureato diplomo programos abiturientai.

Balandžio 29 d., likus 4-ioms dienoms iki pirmųjų egzaminų, Šiaulių Didždvario gimnazijos aktų salėje surengta Tarptautinio Bakalaureato Diplomo programos (TB DP) abiturientų "Paskutinio skambučio" šventė.

REKLAMA
REKLAMA

Abiturientus sveikino Vajomingo universiteto (University of Wyoming) profesorius Larry Hubbell ir Šiaulių universiteto, Socialinių mokslų fakulteto, Viešojo administravimo katedros lektorė Vilma Tubutienė. Politikos mokslų profesorius Larry Hubbell pasakojo apie modernios visuomenės laukiančius iššūkius, poreikį mokytis visą gyvenimą ir linkėjo rinkti tolimesniems mokslams bei karjeros planams tas sritis, kurios iš tikrųjų teiktų pasitenkinimą ir pažinimo džiaugsmą. Šiaulių Universiteto lektorė Vilma Tubutienė simbolinę „Paskutinio skambučio“ šventę palygino su inauguracija į savarankišką gyvenimą ir palinkėjo, kad atsivėrusios pasirinkimų galimybės padėtų kiekvienam surasti savo kelią.

REKLAMA

Patys abiturientai nusprendė padėkoti ne tik mokytojams tėvams, bet ir vieni kitiems už kartu praleistą laiką, už  pagalbą, gerą žodį, už juoką ir dalijimąsi žiniomis.

Pirmasis matematikos egzaminas TB mokinių laukia jau gegužės 4 dieną. Tą pačią dieną egzaminai prasidės visose, daugiau Tarptautinio bakalaureato mokyklose 140 pasaulio šalių. Iš viso TB mokiniai laikys po 6 egzaminus, kuriuos pažymiais nuo 1 iki 7 vertins užsienio šalių egzaminuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinio Bakalaureato programa, apimanti dvejų metų priešuniversitetines  studijas, skirta 17–19 metų mokiniams, baigusiems pagrindinę mokyklą. Bakalaureatas – tarptautinė ugdymo programa, kuri įgyvendinama daugiau kaip šimte pasaulio valstybių. Lietuvoje tokia programa įgyvendinama Šiaulių Didždvario gimnazijoje ir Vilniaus licėjuje.

Šią programą pripažįsta geriausi Šiaurės Amerikos, Didžiosios Britanijos, Australijos bei Europos universitetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų