REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusų verslininkas Vladimiras Antonovas ruošiasi šiandien už 270 mln. kronų (43,3 mln. dolerių) nusipirkti nuostolingai veikiantį „Saab Automobile“ fabriką Švedijos Trolchettan mieste.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitą savaitę Švedijos vyriausybė patvirtino nekilnojamųjų „Saab“ aktyvų pardavimą V.Antonovui, praneša rbc.ru. Sankcionuoti šią sutartį turėtų ir Europos investicinis bankas, išdavęs paskolą „Saab“.

REKLAMA

Anksčiau Rusijos bankininkas V.Antonovas, iki 2010 m. turėjęs 29,9 proc. olandų „Spyker“ akcijų teigė, kad planuoja vėl išpirkti savo dalį kompanijoje.

2010 m. „Spyker Cars“ iš „General Motors“ įsigijo švedų „Saab“ ir viena iš susitarimo sąlygų buvo V.Antonovo išėjimas iš akcijinio „Spyker“ kapitalo.

V.Antonovas yra pagrindinis Lietuvoje veikiančio banko „Snoras“ akcininkas.

Ekonomika.lt primena, kad prieš kelis metus Maskvoje buvo pasikėsinta į grupės „Konversbank Group“, kurios dalis yra ir Lietuvoje veikiantis bankas „Snoras“, prezidento Aleksandro Antonovo – „Snoro“ savininko Vladimiro Antonovo tėvą.

REKLAMA
REKLAMA

Pradiniais duomenimis, į A.Antonovo gyvybę ankstų kovo 11-osios rytą pasikėsino čečėnų tautybės, kaip įtariama, samdomi žudikai Timuras Isajevas ir Aslambekas Dadaševas. Į „Konvers group“ prezidentą buvo iššautos penkios 9 milimetrų kulkos. Jos tikslo nepasiekė tik dėl to, kad A.Antonovą savo kūnu užstojo jo asmens sargybinis.

V.Antonovas iškart po nusikaltimo pareiškė numanąs, kas tai galėjo padaryti. Už informaciją apie  A.Antonovo užpuolikus buvo pasiūlyta 5 mln. rublių premija. Rusijos pareigūnai tuomet teigė, kad pagrindinė užpuolimo versija susijusi su bankininko verslo reikalais. „Snoro“ banko vadovas Raimondas Baranauskas tuomet pareiškė, kad šis nusikaltimas neturi nieko bendra su banko veikla.

Rusijos žiniasklaida spėliojo, kad kulkos į A.Antonovą skriejo ne dėl „Konvers Group“ veiklos. Esą kur kas labiau tikėtina, kad su juo santykius aiškinosi grupuotės, susijusios su Kaliningrado srityje tėvo ir sūnaus Antonovų vykdoma veikla. Teigiama, kad Antonovams kilo sunkumų plėtojant verslą Kaliningrado uoste, kur daug interesų turi ir čečėnų nusikalstamos grupuotės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų