REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių oro uostui gresia bankrotas, kadangi skolos jau viršija turimą turtą. Pasirodo, milijonas litų investuota į „įvaizdį“.

REKLAMA
REKLAMA

Sulindo į skolas

Šiaulių savivaldybės auditoriai, patikrinę Savivaldybės įmonę „Šiaulių oro uostas“, konstatavo, kad kyla abejonių dėl įmonės veiklos tęstinumo.

REKLAMA

Praėjusius metus įmonė baigė turėdama 174 tūkstančius litų nuostolio. Be to, iš bankų skolinosi daugiau kaip pusę milijono litų: 350 tūkstančių litų su Savivaldybės garantija ir dar 200 tūkstančių litų įkeisdama turimą turtą.

Žinia, kad be miesto Tarybos žinios buvo įkeistas turtas, papiktino kai kuriuos Miesto ūkio ir plėtros komiteto narius. Tačiau įmonės direktorius Romas Mikšys pareiškė, įkeisti turtą leidusi įmonės valdyba, kurią sudaro Savivaldybės administracijos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Milijonas – į „įvaizdį“

Paaiškėjo, kad daugiau kaip milijoną litų įmonė investavo į „įvaizdį“. R. Mikšio teigimu, buvo teigiama, kad valstybinis statusas gali būti panaikintas dėl to, jog keleivių terminale negalima atlikti sienų kirtimų procedūrų. „Dabar negalės panaikinti“, - pareiškė R. Mikšys kalbėdamas apie daugiau kaip milijoną litų kainavusią investiciją.

Tačiau paklaustas, kas keliaus per Šiaulių oro uostą, pripažino: „Keleiviai – probleminė prekė“. Dabar keliauja veršiukai, gal bus parskraidinamos gėlės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, paaiškėjo, kad į keleivių terminalą būtų buvę priversti investuoti patys kariškiai, kurie dabar terminalu daugiausiai ir naudosis.

Ateitis – miglota

Nors miesto valdžia Šiaulių oro uostą laiko prestižine įmone, jos ateitis – miglota. Į Tarybos nario Aido Gedvilo klausimą, ką padarė įmonė, kad išgyventų, suskato atsakinėti Ekonomikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Dovilė Laužikienė, esą rengiamas „master planas“. Tačiau politikas patikslino norįs sužinoti, ką įmonė realiai planuoja, kad išgyventų. Pavyzdžiui, jeigu pagrindinį pajamų šaltinį – veršelių keliones į Izraelį – perims kiti oro uostai.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad tokių planų Savivaldybės įmonė neturi, nors privalo turėti pagal įstatymą. Tą pabrėžė ir tikrinę auditoriai.

Strateginį veiklos planą žadėta parengti iki gegužės mėnesio.

Politikus nustebino ir tai, kad Savivaldybės įmonėje įdarbinti 29 žmonės, kuriems atlyginimai mokami ir tada, kai įmonė mėnesių mėnesius neturi užsakymų.

Mykolas DEIKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų