• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite kokios nors netipinės ir nebrangios variacijos „Mini“ tema? Čia geriausiai jums padėtų kinų automobilių gamintojai.

REKLAMA
REKLAMA

Gana garsi kinų kompanija „Geely“ nuo kitų metų automobilius gamins jau kitais vardais – rinkoje atsiras net trys nauji šio gamintojo porūšiai. Tai bus „Gleagle„, „Emgrand“ ir „Shanghai Englon". „Emgrand“ bus liuksiniu kompanijos padaliniu. Šanchajaus automobilių parodoje kinai jau parodys „Emgrand“ liuksinį hečbeką labai painiu pavadinimu „EC6-RV“. Ką jis jums primena? Žinoma, ne ką kitą, o kultinį britų „Mini“.

REKLAMA

Visišku plagiatu kinų apkaltinti čia neišeitų – kėbulo linijos čia originalios, tačiau proporcijos primena britų stileivą. Po variklio dangčiu slepiasi 1,3 litro darbo tūrio benzininis turbovariklis, kuris agregatuojamas su 6 pavarų mechanine dėže. Automobilio pakaba kinų hečbeke tokia pati kaip ir britų „Mini“ – priekyje „McPherson“, o gale daugiasvirtė.

Kinams tikrai patinka „Mini“ – „Emgrand EC6-RV“ yra jau ne pirmas stilistinis „Mini“ klonas. Toks „Lifan 320“ irgi primena stilingą britą. Panašu, toks linijų perbraižymas bus būdingas tol, kol nesustiprės kinų automobilių pramonės stilistų grandis. Kažką panašaus XXa. viduryje išgyveno ir Japonijos automobilių gamintojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų