• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britė, kuri beprotiškai saugojosi saulės, mirė nuo odos vėžio sulaukusi vos 21 metų. Kardife gyvenusi Cerys Harding mirė praėjus vos keturiems mėnesiams, kai jai buvo diagnozuota melanoma, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Merginos motina Beverly pasakojo, kad tamsiaplaukė jos duktė vengė saulės ir niekada nevaikščiojo į soliariumą. „Cerys buvo labai atsargi. Ji vienintelė visame paplūdimyje gulėdavo ant rankšluosčio, o kitu būdavo užsiklojusi. Ir niekada nesėdėdavo saulėje, nes nekentė saulės. Jos plaukai buvo tamsūs, akys tamsios, todėl tai visai nelogiška. Ji niekada nevaikščiojo į soliariumą ar panašiai“, – sakė moteris.

REKLAMA

Universitete studijavusi Cerys buvo ką tik atšventusi savo 21-ąjį gimtadienį, kai sužinojo serganti vėžiu. Gydytojai jai pasakė, kad liga išplitusi į smegenis, krūtinę ir stuburą.

„Mes veikiausiai niekada nesužinosime, kodėl taip nutiko“, – apgailestavo mirusios merginos brolis Lloyd.

„Cancer Research UK“ duomenimis, piktybinė melanoma Didžiojoje Britanijoje kasdien diagnozuojama daugiau nei dviem 35 metų neturintiems žmonėms. Medikų teigimu, iki 80 proc. atvejų vėžį sukelia per daug saulės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų