REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai paskirtas ūkio ministras Rimantas Žylius viešai prisipažino apie suplanuotą pasitraukimą iš Lietuvos, kai po pusantrų metų pasibaigs šio Seimo kadencija.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks pareiškimas, kaip ir Vyriausybės vadovo skyrimas į aukštas pareigas asmens, neketinančio gyveni Lietuvoje, manau, skatina emigraciją, didina žmonių nepasitikėjimą dėl Lietuvos ateities ir, manau, daro nemenką žalą pačios valstybės autoritetui.

REKLAMA

Bet kuriuo atveju, tai - neatsakinga pozicija, nerimtas požiūris į pavestas pareigas“, - sakė Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius.

Krikščionių partijos frakcijos Seime teigimu, Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus sprendimas Vyriausybės nariu skirti asmenį, žinant jo nusistatymą nebegyventi savo šalyje, demokratinių šalių bendruomenėje precedento neturintis atvėjis.

„Po tokio skandalingo politinio pasirinkimo ir viešo prisipažinimo, kuriuo demonstruojama nepagarba Tėvynės ir joje liekančių gyventi piliečių interesams, senesnės demokratinės valstybės visuomenė pareikalautų ne tik laikinai gyvenančio ministro, bet ir jį į pareigas skyrusio Vyriausybės vadovo atsistatydinimo" – teigia frakcijos seniūnas V. Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA

Krikščionių frakcija atkreipia dėmesį, kad šalies vadovei Daliai Grybauskaitei tenka ir svarbus moralinio autoriteto vaidmuo. Dėl to kreipimesi prašoma įvertinti šį valstybei gėdingą politinį skandalą ir pareikšti viešą poziciją, ar iš Lietuvos planuojantis pasitraukti  ministras gali deramai atlikti svarbias pareigas Vyriausybėje, ginant šalies ūkio subjektų ir Tėvynėje liekančių gyventi piliečių interesus.

Krikščionių partijos frakcija mano, kad „laikinojo gyventojo" skyrimas Vyriausybės nariu didina šalies piliečių nepasitikėjimą Lietuvos ateitimi ir skatina dar didesnę emigraciją, kuri dėl nevaldomai išaugusio nedarbo yra jau įgavusi pavojingus Tautai mąstus.

Taip pat Prezidentės prašoma įvertinti, ar tokia naujai paskirto ministro R. Žyliaus pilietinė pozicija atitinka moralios politikos standartus, nedaro žalos  Lietuvos valstybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų