REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policija atkreipia gyventojų dėmesį, jog pastaruoju metu padaugėjo internetinių sukčiavimų. Interneto paslaugomis besinaudojantys gyventojai turėtų būti budrūs, dėmesingi ir nepasitikėti užsimezgusiomis pažintimis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Ukmergės rajono policijos komisariate jau užregistruotos trys nusikalstamos veikos, kai asmenys nukentėjo būtent dėl savo patiklumo naudodamiesi internetu.

REKLAMA

Vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas kovo 11 d.

Kovo pradžioje Ukmergės miesto gyventojas per tinklapį www.friendsclub.lt susipažino su vyriškiu. Įgijęs pasitikėjimą „internetinis draugas“ pasiūlė ukmergiškiui, šiuo metu bedarbiui, užsidirbti.

Apsimetėlis paprašė padiktuoti internetinės bankininkystės duomenis ir patikino, kad pasinaudos jo sąskaita, atliks pinigų pervedimą ir už tai jam paliks 200 litų. Kitą dieną ukmergiškis patikrino savo banko sąskaitą ir sužinojo, kad jo vardu buvo paimta 750 Lt SMS Credit paskola.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigai buvo pervesti į ukmergiškio sąskaitą, o vėliau pervesti į kito asmens sąskaitą.

Dar du asmenys į Ukmergės rajono policijos komisariatą kreipėsi dėl apgavysčių, užsimezgusių internetinėje erdvėje. Abu atvejai analogiški: vyriškiai ieškojo pirkti automobilių, sužinoję kad jie pargabenti iš užsienio į Lietuvą, paskubėjo į nurodytas sąskaitas pervesti užstatus, tačiau sutartą dieną mašinų nesulaukė, o prisiskambinti pardavėjams negalėjo, nes buvo išjungti telefonai. Vienas automobilį pirkti ketinęs asmuo prarado 700 Lt, o kitas – 1035 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė sako, jog gyventojai, naudodamiesi internetu, turėtų būti labai atidūs.

Sukčiai, įgiję pasitikėjimą, iš aukos paprastai paprašo asmens duomenų, pavyzdžiui, banko sąskaitos numerio, kodų. Todėl niekada to nedarykite, niekam neduokite jokių savo duomenų. Neperveskite jokiems nepažįstamiems asmenims pinigų už daiktą, kurio pats net nesate matęs. Atminkite, jog kiekvienas asmuo, su kuriuo susipažįstate internete, gali būti apsimetėlis, turintis piktų kėslų“, – perspėja pareigūnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų