REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologai nelinkę rimtai vertinti gandų, esą, prezidentė Dalia Grybauskaitė premjero postą siūliusi Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovui Kęstučiui Masiuliui.

REKLAMA
REKLAMA

Politologas Vladimiras Laučius mano, kad praėjusios savaitės pabaigoje gandus apie tokį pasiūlymą platinę politikai ir žurnalistai „pagavo antį“. „Tai absurdas, kurio skleidėjai turbūt per klaidą paankstino balandžio pirmosios – melagių dienos – šou“, – teigia jis.

REKLAMA

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytoja Morta Vidūnaitė taip pat sakė netikinti tokia galimybe. „Prezidentė kaip ir paneigė gandus, tai vertėtų ja tikėti. Per daug neįtikėtina, kad būtų tiesa. Skamba kaip tikri gandai. Teko girdėti, kad, neva, pats K. Masiulis pasigyrė tokiu Prezidentės pasiūlymu opozicijos lyderiui Algirdui Butkevičiui. Vėlgi, atrodo kaip visiški gandai. Kas dėl to girsis pirmiausia opozicijai, taip kirsdamas savo nuosavos partijos lyderiui?“ – stebisi politologė.

REKLAMA
REKLAMA

M. Vidūnaitė atkreipia dėmesį, kad prezidentė parėmė Andrių Kubilių ir jo vyriausybę per energetikos ministro Arvydo Sekmoko interpeliaciją, o K. Masiulis, jos nuomone, yra ne tokio profilio politikas, kad galėtų būti premjeru. „Jam trūksta išlaikytumo, gebėjimo komunikuoti (netgi lyginant su Kubiliumi) ir kompetencijos. Jis atrodo paskutinysis, kuriam gali būti pasiūlytas premjero postas. Paprasčiausiai tokiais gandais netikiu, Čia gal kažkoks pokštas kaip Antano, kurio net pavardės niekas nežino, vestuvės? Iki balandžio 1 d. dar tolokai... Na, jeigu tai tiesa, tuomet „jokių komentarų“, – komentavo M. Vidūnaitė.

Kaip buvo skelbusios LNK žinios, D. Grybauskaitė, esą, dairosi pamainos premjerui A. Kubiliui. Neva ji, neoficialiomis žiniomis, pasiūliusi šį postą K. Masiuliui, tuo jį labai nustebindama. Pats K.Masiulis neneigia kalbėjęs su prezidente, bet atsisako komentuoti pokalbio turinį. Šalies vadovė, savo ruožtu, neigia siūliusi premjero postą K. Masiuliui, o taip pat ir kalbas, kad dėl premjero posto tariasi su opozicinėmis partijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų