REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovojant su celiulitu labai svarbi taisyklinga mityba. Svarbu atsižvelgti į maisto racioną, stebėti, ką valgome. Rekomenduojama atsisakyti angliavandenių, produktų, turinčių daug riebalų. Patariama valgyti daug ląstelienos ir kalio turinčių vaisių bei daržovių. Šis mikroelementas šalina skysčius iš organizmo, mažina vandens sankaupas poodiniuose sluoksniuose. Kalio daug yra špinatuose, bananuose, raugintuose kopūstuose, bulvėse ir kt. Įsidėmėkite pagrindines taisykles, jeigu nusprendėte kovoti su celiulitu:

REKLAMA
REKLAMA

Jums būtini skysčiai

Reikėtų vengti gazuotų gėrimų ir kavos, geriau rinktis įvairias arbatas. Įsidėmėkite, jei trūksta skysčių, lėtėja organizmo ir riebalų apykaita. Norėdama atsikratyti celiulito, per parą turėtumėte išgerti mažiausiai 2 litrus skysčių. Jais organizmą galite papildyti valgydama sultingus vaisius, daržoves, gerdama negazuotą mineralinį vandenį ar arbatas.

REKLAMA

Puikus pasirinkimas – žalioji arbata. Ji yra geras antioksidantas, valo organizmą, neleidžia kauptis riebalams ir tirpdo jų sankaupas, skatina atsinaujinti pažeistas ląsteles. Per dieną rekomenduojama išgerti du tris puodelius arbatos. Kad ji turėtų gydomąjį poveikį, reikėtų išmokti teisingai ją užplikyti.

Į puodelį įdėkite kupiną šaukštelį arbatžolių, užpilkite trečdaliu puodelio karšto vandens (ne verdančio), uždenkite, šiek tiek palaikykite ir pilkite iki pusės puodelio. Lukterėjus pripilkite pilną puodelį. Kovojančioms su celiulitu taip pat siūloma rytais išgerti stiklinę vandens su citrinos sultimis.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo mažiau druskos

Druska skatina skysčių kaupimąsi organizme, neleidžia pasišalinti vandeniui. Reiktų vengti greito, konservuoto ar rūkyto maisto, nes jame daug druskos ir konservantų.

Druskos taip pat daug būna sultinio kubeliuose, prieskonių mišiniuose, todėl patiekalus geriau gardinkite džiovintomis žolelėmis: krapais, bazilikais, čiobreliais, paprika, pipirais, salierais, svogūnais, česnakais ir kt. Geras druskos pakaitalas – džiovinti jūros kopūstai, kurie savaime yra sūroki. Atprasti nuo nesaikingo druskos vartojimo nesunku – tereikia dvi savaites valgyti tokį maistą, kurio nereikia sūdyti, ir organizmas savaime atpranta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valgykite kruopas

Soros yra vienos veiksmingiausių kruopų nuo celiulito. Jose yra jungiamąjį audinį stiprinančių bei šlakus šalinančių medžiagų. Jos teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių, kepenų bei kraujodaros sistemos veiklą. Jose esantis kalis ir magnis reikalingi širdies veiklai, o fosforas sustiprina kaulus bei dantis. Baltymų sorose daugiau nei grikių, perlinėse, ryžių ar miežinėse kruopose. Birios sorų košės dažnai rekomenduojamos dietos besilaikantiems žmonėms.

Sorų košėje gausu nepakeičiamųjų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Lėtai įsisavinami angliavandeniai valo mūsų organizmą nuo įvairių toksinų. Sorų kruopos suteikia organizmui ne mažiau, o gal ir daugiau naudos nei populiarieji ryžiai ar grikiai. Šiandien yra daug kovos su celiulitu priemonių, tačiau visavertė mityba bei sportas yra vienos veiksmingiausių. Rekomenduojamas bėgimas, spartus ėjimas, plaukimas, šokiai, kurie  pagerina kojų venų ir limfos mikrocirkuliaciją.

REKLAMA

O jeigu jūs pageidaujate sportuoti neišeidamos iš namų, rekomenduojame keletą paprasčiausių pratimų:

1. Pritūpimai. Kojos pečių plotyje, rankos ant juosmens arba priešais save.  Sėskitės tarsi ant kėdutės ir kilkite aukštyn. Šis pratimas ypatingai stiptina apatinę kūno dalį.

2. Pasistiebimai. Atsistokite įtempusi raumenis, stiebkitės ant pirštų galų ir leiskitės žemyn. Tai stiprina blauzdų, šlaunų, sėdmenų raumenis.

3. Kojų kilnojimas. Atsigulkite ant šono. Viena koją sulenkite, o ištiestą kilnokite aukštyn ir žemyn. Stiprina klubų ir šlaunų raumenis. Patariama mankštintis reguliariai, nes fizinis aktyvumas gerina visas organų funkcijas, tirpdo riebalus. Jei norite dar geresnio efekto kovojant su celiulitu, tai jo pažeistas vietas tepkite specialiais preparatais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų