• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį – Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų dieną – nuo 8.00 iki 23.00 val. apylinkių prokuratūrose ir Generalinėje prokuratūroje budi prokurorai, kurie informuoja apie pradėtus ikiteisminius tyrimus pagal pranešimus dėl asmenų rinkimų teisės ir rinkimų tvarkos pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 27-ją (sekmadienį) šalies prokurorai praneša apie 6 policijos įstaigose pradėtus ikiteisminius tyrimus dėl rinkimų tvarkos ir įstatymų pažeidimų.

REKLAMA

Kauno rajono apylinkės prokuratūros prokurorai informavo, jog yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise Neveronių rinkiminėje apylinkėje, pagal Baudžiamojo kodekso 172 str.

Marijampolėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl reklaminių agitacinių lapelių, agituojančių rinkėjus balsuoti už konkrečius kandidatus, dalinimo. Tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 172 str.

Ukmergėje taip pat užfiksuotas atvejis dėl galimo rinkėjų balsų papirkinėjimo. Čia taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 172 str.

REKLAMA
REKLAMA

Gautas anoniminis pranešimas apie Panevėžio rajone automobilyje sėdinčius asmenis, kurie supirkinėja rinkimų biuletenius. Patikrinus pranešimą nustatyta, kad informacija pasitvirtino, todėl pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 172 str.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas pagal tą patį Baudžiamojo kodekso 172 str. pradėtas Radviliškyje, ten policijos pareigūnams patikrinus informaciją, pasitvirtino galimas rinkėjų balsų papirkinėjimas.

Taip pat gautas pranešimas apie galimai papirkinėjamus rinkėjus Biržuose, kurie buvo vežiojami balsuoti į rinkiminę apylinkę. Patikrinus įtariamojo asmens automobilį buvo rasta biuletenių pavyzdžių kopijų su nuoroda balsuoti už tam tikrą partiją. Biržų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 172 straipsnį.

Rinkimų dieną Policijos departamento prie VRM ir specializuotų policijos įstaigų pareigūnai tikrina ir vertina visus gaunamus pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos ir įstatymų pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų